23 / 04 / 2024

kadın müzesi açıldı mı

kadın müzesi açıldı mı

Konak Belediyesi 'nin butik müzeler zincirine bir halka daha eklendi. Basmane semtinde restore edilen tarihi binada açılışı gerçekleştirilen Türkiye 'nin ilk Kadın Müzesi hizmete girdi.

Türkiye'nin ilk kadın müzesi 23 Ocak 'ta İzmir'de açılıyor!

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan; Ümran Baradan Oyun ye Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi, İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi ile Radyo ve Demokrasi Müzesi'nin ardından Kadın Müzesi'ni turizme ve kente kazandırıyor.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm ofisi açıldı! 

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, 2021’i afet eğitim yılı ilan etmesinin ardından ilçede kentsel dönüşüm ofisini hizmete açtı. 

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

İzmir Bayraklı'da 3 kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi, 3 farklı yerde kentsel dönüşüm iletişim ofisi açtı. 

Ümraniye Elmalıkent Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm anlamında attığı önemli adımlardan biri olan Elmalıkent Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Eyüpsultan İslambey'de Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

İslambey’de gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi’nin işbirliği ile İslambey’deki Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin açılışı yapıldı.

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Odunpazarı Modern Müzesi açıldı!

Eskişehir'de yapımı tamamlanan Odunpazarı Modern Müzesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

Yusufeli Barajı inşaatında 17 kadın mühendis çalışıyor!

Yusufeli Barajı, Limak'ın inşa ettiği 26'ıncı baraj. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, baraj inşaatında çalışan 170 mühendisin 17'sinin kadın mühendis olduğunu belirtiyor...

kadın müzesi açıldı mı Haberi

kadın müzesi açıldı mı



Konak Belediyesi'nin butik müzeler zincirine bir halka daha eklendi. Basmane semtinde restore edilen tarihi binada açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk Kadın Müzesi hizmete girdi. 

Ünlü kantocu Nurhan Damcıolu, modist Zuhal Yorgancıoğlu, CHP'nin Parti Meclisi üyeleri Berrin Gürçay Dilekçi ile Nazik Işık, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazan Çetin, CHP il ve ilçe kadın kolları yöneticileri, Fransız fahri konsolosu Zeliha Toprak, Goethe Enstitü Müdürü Roland Schmidt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler, işadamları, Akıncılar mahalle muhtarı Ahmet Yılmaz, semt merkezleri kadın kursiyerler, mahalle sakinleri ve çok sayıda İzmirlinin katıldığı görkemli açılışı ünlü televizyon programcısı Seda Akgül sundu. 


"Umutların kapısı olacak"

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, nüfusun yarısını oluşturan kadınların artık kadın müzesi ile üretkenliğini, özverisini, sevgisini, topluma daha özel yansıtabileceğini belirterek, "Hepimiz 'Kadının yanındayız'...