26 / 04 / 2024

kadınlar konut alımı 2021

kadınlar konut alımı 2021

Konut satışlarının cinsiyete göre dağılımı değerlendirildiğinde, 2014-2021 döneminde seneler itibarıyla kadınların satın aldığı konut sayısında yaşanan yükseliş ön plana çıktı. Kadınlar, 2014 yılında 343 bin 209 konut satın alırken bu sayı 2021'de 506 bin 495 oldu.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kadın-erkek konut arama oranı tersine döndü! Kasım ayında en çok konut arayan kadınlar oldu! 

Türkiye genelinde kasımda konut arayanların çoğu kadınlar oldu. Kasımda konut arayanların yüzde 44'ü kiralık yüzde 56'sı ise satılık konut aradı. 

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

Çalışamayan kadınlar için müjde! Artık ev işleri yaparak aylık gelir elde edebilirsiniz. Devlet tarafından sağlanan bu yeni destek ile her ay 1800 TL cep harçlığı kazanabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra ödemelerinizi PTT aracılığıyla kolayca alabilirsiniz. İşte detaylar...

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacak! İşte başvuru tarihi ve tüm detayları...

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacağını duyurdu. Peki, başvurular başladı mı, başvuru şartları belli oldu mu? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev kadınlarına yeni müjde

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler ev kadınlarının elini çok ciddi anlamda rahatlatmıştı. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev hanımlarına yönelik çok önemli bir müjde daha geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapıları açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapılarının açılacağı müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...

kadınlar konut alımı 2021 Haberi

kadınlar konut alımı 2021

Türkiye genelinde 2014-2021 seneleri arasında kadınların satın aldığı konut sayısı yüzde 47,6 yükseldi 3,4 milyon civarına yaklaştı. Anadolu Ajansı'ndan Sevgi Ceren Gökkoyun'un haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilerde, Türkiye'de geçtiğimiz sene yaklaşık 1,5 milyon konut satılırken, 2014-2021 döneminde satılan konut sayısı 11 milyona ulaştı.

Konut satışlarının cinsiyete göre dağılımı değerlendirildiğinde, 2014-2021 döneminde seneler itibarıyla kadınların satın aldığı konut sayısında yaşanan yükseliş ön plana çıktı. 

Kadınlar, 2014 yılında 343 bin 209 konut satın alırken bu sayı 2017'de 409 bin 453'e, 2020 yılında da 483 bin 7'ye ulaştı. Konut satın alımlarını geçen sene de artıran kadınlar, 2021 yılında 8 yılın rekorunu kırdı. Geçtiğimiz sene kadınların satın aldığı konut sayısı 2014 yılında göre yüzde 47,6 artarak, 506 bin 495 oldu.

Bu...