26 / 04 / 2024

kadınların ev sahibi olduğu ilçeler

kadınların ev sahibi olduğu ilçeler

TÜİK verilerine göre, 2014'te kadınların konut edinmesinde pay sahibi iller arasında yüzde 29,5 olan Türkiye ortalamasını geçen Balıkesir'de bu değer yüzde 38,7 olarak gerçekleşti.

Kadınların gayrimenkule ilgisi giderek artıyor!

Emlakjet tarafından açıklanan resmi verilere göre kadınların erkeklere oranla daha fazla konut arama yaptığı ortaya çıktı. İşte tek tek açıklanan o veriler...

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahibi '16 aydır kira ödemiyor' demişti, Fenomen yazar Pucca'dan cevap geldi!

Sosyal medyada 'Pucca' olarak bilinen Selen Pınar Işık'ın ev sahibi olduğunu söyleyen Jale Tuncer yaptığı paylaşımda ünlü sosyal medya fenomeninin 16 aydır kira ödemediğini açıklamıştı. Söz konusu paylaşıma Pucca'dan yanıt geldi...

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibinden isyan! İddiaları duyanlar inanamadı!

Pucca adıyla bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi resmen isyan etti. 16 aydır kirasını alamadığını söyleyen ev sahibi evine zarar verildiğini de dile getirdi. 

Ev kadınlarına yönelik emeklilik torba yasada!  

Çalışmayan ev kadınlarının emeklilik hakları ve prim destekleri ile ilgili düzenlemenin torba yasa ile Meclis’e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında ev hanımlarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması da gündeme geldi.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Ev kadınları nasıl emekli olacak? 25 yıl evli kalanların emekli olacağı iddiası doğru mu?

Ev kadınları belli miktarda ödeme yaparak emekli olabiliyor. Peki emekli olabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar tam olarak neler?

kadınların ev sahibi olduğu ilçeler Haberi

kadınların ev sahibi olduğu ilçeler


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülke genelinde 2014 yılında 1 milyon 165 bin 381 konut satış sonucu el değiştirdi.

Satılan konutların yüzde 29,5'i kadınlar, yüzde 59,7'si erkekler, yüzde 2,4'ü kadınlar ve erkekler tarafından ortak alındı. Kalan yüzde 8,4'ünün mülk sahipleri ise bunların dışındaki diğer ortaklıklar oldu.

Kadınların konut edinmesinde pay sahibi iller arasında ilk sırada Balıkesir yer aldı. Ülke ortalaması yüzde 29,5 iken Balıkesir'de bu oran yüzde 38,7 olarak gerçekleşti. Bu ili Çanakkale (yüzde 37,4), Yalova (yüzde 36,1), İzmir (yüzde 35,1) ve Muğla (yüzde 35) izledi. Şırnak (yüzde 9), Bayburt (yüzde 12,4) ve Ağrı (yüzde 16,3) ise kadınların konut satın almasında en az paya sahip iller olarak sıralandı.

Konut alımında erkeklerin en fazla paya sahip olduğu iller de Ardahan ve Ağrı...