26 / 04 / 2024

kafe kiraları

kafe kiraları

Kovid-19 salgını kısıtlamalarıyla kepenk indirme noktasına gelen restoran ve kafeler, krizden çıkmanın yollarını arıyor. Happy Moon’s Grup Başkanı Hüseyin Aymutlu, “İşletmeler martta, nisanda açılırsa sektörle ilgili sıkıntı çok büyük olur. Yüzde 30- 40 kayıp yaşanır, el değiştirmeler artar” dedi.

Lojman kiraları ne kadar oldu?

2015 lojman kira bedelleri, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, yeni yılda lojman kiraları ne kadar oldu?

Lojman kiraları 2015!

2015 yılında uygulanacak lojman kira bedelleri, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile belirlendi. Peki, lojman kiraları ne kadar? İşte lojman kiraları 2015....

Mağaza kiralarının düşmesi Ruslara fırsat yaratabilir!

Rusya'nın para birimi rublenin dolar karşısında değer kaybetmesi, Osmanbey, Laleli ve Merter piyasasında panik havası yarattı. Yetkililer mağaza kiralarının düşmesinin fırsat yaratabileceğini söyledi..

Üsküdar - Sancaktepe metrosu Alemdağ Caddesi'nde dükkan kiralarını artırdı!

2016 yılında faaliyete geçecek Üsküdar-Sancaktepe metrosu, 9 km uzunluğundaki Alemdağ Caddesi’nde şimdiden dükkan kiralarını artırdı. Caddede yer alacak metro istasyonlarının bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını kaydediliyor.

Ahmet Kural kafe zinciri kuruyor!

Oyuncu Ahmet Kural, kazancını yeme içme sektörüne yatırıyor.Oynadığı dizideki rol arkadaşı Cemil Şahin’le birlikte İstanbul Beşiktaş’taki bir kafe-restorana ortak olan Kural, ortaklarıyla aynı isimle bir restoran daha açtı.

Döviz kiralarında artış nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira döneminde belirlenen kira bedeli bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, döviz kiralarında artış nasıl yapılır?

Aralık ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira döneminin yenilenmesi durumunda, kiracıya yıllık zam yapılabiliyor. Kira hesabında kullanılan enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, Aralık ayında kiralar ne kadar artacak? İşte yanıtı..

Akbatı AVYM kiralarında Aralık ayı kur sabitlemesi yapıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akbatı AVYM kiralarında 2014 yılı Aralık ayı kur sabitlemesi yapıldı.

En pahalı ofis kiraları Zincirlikuyu Maslak hattında!

Ofis sektöründeki büyüme İstanbul'da A sınıfı ofis talebini artırıyor. Zincirlikuyu, Levent ve Maslak'ta yer alan A sınıfı ofislerde kiraların yükselmesiyle birlikte alternatif ofis bölgeleri oluştu.

İstiklal Caddesi dünyada kiraların en pahalı olduğu ikinci cadde oldu!

İstiklal, Bağdat ve Abdi İpekçi dünyanın en pahalı ilk 10 caddesi arasına girdi. İstiklal Caddesi aynı zamanda mağaza kiralarının en fazla arttığı lokasyon oldu..

Karşıyaka'daki eski lunapark arazisine kafe mi yapıldı?

Park ve yeşil alan olma şartı ile eski lunapark arazisinin yüzde 70'ini belediyeye bağışladıklarını belirten işadamı Önder Coşkun, eski Belediye Başkanı Cevat Durak'ın alana kafe yaptığını ifade etti

1959 yılında ev kiraları sürekli yükseliyormuş!

1959 yılında İstanbul'da ev kiraları devamlı olarak yükseliyormuş. Bilhassa yeni yapılan dairelerin kiraları çok yüksekmiş. Şehirdeki istimlakler ve nüfus artışı kiraların sürekli artmasına sebep olan faktörmüş.

2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanununda gereğince kira gelirleri için vergi ödeniyor. 2013 yılında elde edilen kira gelirlerinin vergisi 2014 yılında ödendi. Peki, 2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

kafe kiraları Haberi

kafe kiraları

Kovid-19 salgını kısıtlamalarıyla kepenk indirme noktasına gelen restoran ve kafeler, krizden çıkmanın yollarını arıyor.

Restoran ve kafelerin önümüzdeki ay açılmaması halinde sektörü çok zor günlerin beklediğini belirten Happy Moon’s Grup Başkanı Hüseyin Aymutlu, “İşletmeler martta, nisanda açılırsa sektörle ilgili sıkıntı çok büyük olur. Yüzde 30- 40 kayıp yaşanır, el değiştirmeler artar” diye konuştu. 

Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; Happy Moon’s Grup’un, 2020 yılına yönelik değerlendirmeleri ve gelecek dönem hedefleri ile ilgili gerçekleştirilen online toplantıda açıklamalarda bulunan Hüseyin Aymutlu, Kovid-19 önlemleri kapsamında kapatılan ve yalnızca gel al ve online servis hizmeti sunan kafe ve restoranların önümüzdeki ay açılmaması halinde yaklaşık yüzde 30-40’ının kepenklerini kapatmak zorunda kalacağını vurguladı. Aymutlu, ikinci kapanmayı yeni yılın ilk çeyreğinde beklediklerine, bu sebeple hazırlıksız yakalandıklarını aktararak sektörün ocakta...