29 / 03 / 2024

kaldırım işgali cezası

kaldırım işgali cezası

Kaldırım işgali, Kabahatler Kanunu kapsamındaki suçlar arasında yer alıyor. Buna göre kaldırım işgali suçunun cezası nedir? İşte Kabahatler Kanunu madde 38'de yer alan işgal hükümleri...

Kaldırım taşını baklavaya benzetince olanlar oldu! Baklava markaları evine tepsi tepsi baklava yolluyor!

Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı fıstıklı baklavaya benzettiği kaldırım taşları ile ilgili bir tweet paylaştı. Baklava tweet’i bir anda viral oldu. Markalar baklava fiyatlarında indirime gitmeye başladı.

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Peker GYO sermaye artırımı için SPK'ya yeniden başvuracak!

Peker GYO'nun sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların halka arzı izahnamenin onaylanmasına ilişkin talebinin değerlendirmeye alınmasının mümkün olmadığına, sermaye artırımı için yeniden başvurulması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınabileceği açıklandı.

Buca Cezaevi'nin kaldırılması için çalışmalar başladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi'nin kaldırılması için görüşmelere başladı.

Çetin Oktay Kaldırım: Elazığ'a yapılacak 20 bin konutla yapı stoku yenilenecek!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılacak 20 bin konutla yapı stokunun yenileneceğini, dayanıklı binalar yapılacağını belirtti...

Nişantaşı’ndaki kaldırımı işgal eden yapılar yıkılıyor!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki kaldırımı işgal eden yapıların yıkım çalışmalarını başlattı. Yayaların geçişini engelleyen masa ve sandalyeler kaldırılıyor, kaldırım üzerinde bulunan yapıları da iş makineleri ile yıkılıyor.

Yatırım için altın mı mantıklı? Dolar mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yatırım için altın mı mantıklı? Dolar mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin liradan başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon lira ve üzerine kadar da uzanabiliyor. Peki Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Özak GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda sermaye artırımı için SPK'ya başvurduğunu açıkladı.

Özak GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda sermaye artırımı için SPK'ya başvurduğunu açıkladı.

Pera GYO'nun sermaye artırımı için yetki süresi 5 yıl uzatıldı!

Pera GYO'nun tabi olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde yönetim kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan yetki süresi sona erdi. O nedenle yetki süresinin 5 yıl daha uzatıldı.

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) sermaye artırımı için SPK'ya başvurduğunu açıkladı.

2018'in 4'ncü çeyreğinde büyük çaplı yatırım işlemi gerçekleşmedi!

Cushman & Wakefield 2018 4.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporunu yayınladı. Rapora göre, artan satılık gayrimenkuller ile birlikte yatırım faaliyetleri ivme kazanacak. Bununla birlikte, dördüncü çeyrekte büyük çaplı bir yatırım işlemi gerçekleşmedi...

kaldırım işgali cezası Haberi

kaldırım işgali cezası

Kabahatler Kanunu işgal!

5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında toplum düzenini, genel ahlakı, genel sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla bazı suçlara ve bu suçların cezalarına ilişkin hususlara yer veriliyor.


Kanun kapsamında ele alınan hususlar arasında kaldırım işgali de bulunuyor. 38. maddede yer alan esaslara göre, kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idarî para cezası veriliyor.


Kabahatler Kanunu işgal suçu ve cezası ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Kaldırım işgali

Madde 38- (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. 


(2) Yetkili makamların açık ve...