25 / 04 / 2024

kamplarda kalan suriyeliler ev inşaatı

kamplarda kalan suriyeliler ev inşaatı

Savaş nedeniyle evlerini terk edip güvenli bölgelerdeki çadır kamplara sığınan Suriyeliler, yaklaşan kış öncesi soğuktan korunmak umuduyla taş, kerpiç ve çinko levhalardan evler inşa etmeye başladı.

Yunanistan'da 10 bin mülteci evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere konut ve kamplarda kalan, aldıkları maddi destek de kesilecek olan yaklaşık olarak 10 bin mülteci, çeşitli programlar kapsamında kendilerine tahsis edilen evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor.

Yunanistan'daki mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere ev ve kamplarda kalan mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya...

Osmanbey'de boş kalan dükkanları Suriyeliler doldurdu!

Osmanbey'in caddeler dolamaya başladı. Bölgede boş kalan dükkanları Suriyeliler kiraladı. Suriyeliler'in piyasayı değerlendirmesine karşın esnaf rahatsız.

Avcılar'da Suriyeliler için okul açıldı!

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Avcılar’da bir okul daha hizmete girdi. Prefabrik okulda ilk etapta 125 öğrencinin öğrenime başladığını vurgulayan Mehmet mazi, yeni kayıtlarla bu sayının artacağını bildirdi.

Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler için 6. okulunu açtı!

Uluslararası Şefkat Derneği'nin, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için açtığı okul sayısı 6'ya yükseldi. Dernek Başkanı Mehmet Mazi, “Devletimiz de bu konuda bize yardımcı oluyor” dedi.

Sancaktepe'de Milli Emlak'tan kalan 53 tapu sahiplerine teslim edildi!

Sancaktepe'de Milli Emlak'tan kalan 53 tapu, hak sahiplerine teslim edildi. Tapuları teslim eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Sancaktepe imar yönüyle hem mülkiyet yönüyle İstanbul’un en sorunsuz ilçelerinden birisi” dedi.

Ordu'da Hes inşaatında mağdur kalan işçiler kurtarıldı!

Ordu'da, HES baraj inşaatının denge bacasında mahsur kalan 4 işçi, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Miras kalan ev için vekaletname nasıl verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu 'Miras kalan ev için vekaletname nasıl verilir?' soruyu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Muhanver Gözüm: Yatırımcı teslime kısa süre kalan projeleri benimsiyor!

MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, inşaat başlar başlamaz topraktan yatırıma girme döneminin sona erdiğini, yatırımcının teslimine 6 ay ya da bir yıl kalan projeleri daha çok benimsediğini söyledi

Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016?

Miras kalan tarımsal arazilerin satışında birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan arsalar için aynı durum söz konusu mu? Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016? İşte yanıtı..

Miras kalan tarla satışı 2016!

2014 yılında yayımlanan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik gereğince miras kalan tarlaların tasarruf işlemlerine birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan tarla satışı 2016 nasıl olur?

Mirastan kalan arsanın vekaleti nasıl yapılır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Mirastan kalan arsanın vekaleti nasıl yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras, bir kimsenin vefatının ardında bıraktığı taşınır ve taşınmaz mallar oluyor. Peki, miras kalan evin halihazırda kiradaysa ya da kiraya verilirse ne olur? Miras kalan evin kirası kime ödenir?

kamplarda kalan suriyeliler ev inşaatı Haberi

kamplarda kalan suriyeliler ev inşaatı

Savaş nedeniyle evlerini terk edip güvenli bölgelerdeki çadır kamplara sığınan Suriyeliler, yaklaşan kış öncesi soğuktan korunmak umuduyla taş, kerpiç ve çinko levhalardan evler inşa etmeye başladı.


Suriye'nin güneyindeki Kuneytra kırsalında İsrail işgali altındaki Golan bölgesi sınırında yer alan Berika Kampı'nda şu sıralar yoğun bir kış hazırlığı var. Kamptaki derme çatma çadırlarda kalan Suriyeliler, korunaklı evler inşa ederek önceki kışlarda çektikleri sıkıntılardan bir nebze olsun kurtulmak istiyor.


AA muhabirine konuşan kamptaki Suriyelilerden Fahd Ebu Hüseyin, son 3 yıldır her kış çadırların kardan çökmesi, su basması veya etrafının bataklık olması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.


Çadırların çocuklar ve aileleri için sıcak bir sığınak olmadığını belirten Ebu Hüseyin, bu kış aynı sorunları yaşamamak için taş, çamur ve kerpiçten evler yaptıklarını dile getirdi.


Kamptaki herkesin birbirine...