29 / 03 / 2024

kamu arazileri kamulaştırma

kamu arazileri kamulaştırma

Muratpaşa ilçe sınırlarında KOP’tan gelen üzerlerinde birden çok hissesi bulunan kamu arazilerini mecbur kalmadıkça kamulaştırmadığını belirten Başkan Uysal, bu sorunun hazine arazileri ile takas yolu ile çözülmesi gerektiğini söyledi

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu için kamulaştırma kararı!

Gökova Körfezi’ne inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu nedeniyle bölge sakinlerinin arazileri için kamulaştırma kararı verildi. 

Kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Vatandaşların gayrimenkulünün yasalarda belirtilen şekillere uyularak kamu idaresine geçmesina kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

Ardahan Durançam Barajı için kamulaştırma işlemine başlandı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Durançam Barajı projesinin kamulaştırma işleminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olurun, Eroğlu tarafından imzalandığı belirtildi.

Bandırma Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak. Şirin Çavuş Mahallesi’ndeki 20 bin 600 metrekare alanın liman ve mal deposu yapılması konusunda kamulaştırma kararı alındı.

İstimlak ile kamulaştırma arasında fark var mı?

İstimlak uygulaması; özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde alınması oluyor. Peki, kamulaştırma nedir? İstimlak ile kamulaştırma arasındaki fark var mı?

Kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi sağlanıyor. Peki, kamulaştırma sürecinde kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kamulaştırma için yapılması gerekenler!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırma için yapılması gerekenler nelerdir?

Kamulaştırma için gerekli evraklar!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma için gerekli evraklar nelerdir? Kamulaştırma süreci nasıl işler?

Kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım?

Gayrimenkulü belediye tarafından kamu hizmeti için kamulaştırılan malikler el atma zamanına bakmaksızın belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki, kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Kamulaştırma başvuru formu!

Taşınmaz mal sahipleri; belediye tarafından kamu hizmetinde amacıyla kullanmak suretiyle el atıldığını düşünüyorsa; el atma zamanına bakmaksızın belediyeye bireysel olarak başvuru yapılabiliyor. İşte kamulaştırma başvuru formu..

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

kamu arazileri kamulaştırma Haberi

kamu arazileri kamulaştırma

Muratpaşa İlçesi’nde yaklaşık 700’e yakın kamu arazisi bulunduğunu hatırlatan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kamu Ortaklığı Payı’ndan (KOP) gelen ve üzerinde belediyenin hissesinin yanı sıra vatandaşlarında hisselerinin bulunduğu kamu arazilerini de kamulaştırma yerine kamulaştırmadan el atmak suretiyle park, semt spor sahası ve kapalı pazar yerine dönüştürüyoruz” dedi. Uysal, “Bütçe gelirleri içinde öngördüğümüz gayrimenkul satışları gibi bir kalem var. Bu kalemde hareket ettiğimizde her hareketimiz şehirde bir abartılı, garip bir muhalefet ile karşılaşıyor. Bir takım komple teorileri, senaryolar birbirini takip ediyor. Son olarak eski mobil arazisinin yanında bulunan 3 bin 800 metrekare arazinin satışı konusunda yaşadık. İşte birileri alacakmış, çok katlı bina yapacakmış gibi bin bir türlü senaryo üretildi ve sonuçta araziyi alıcı çıkmadı. Tüm konuşulanların, üretilen senaryoların boş olduğu...