19 / 04 / 2024

Kamu İhale Sözleşmeleri değişiklik

Kamu İhale Sözleşmeleri değişiklik

Avukat Taha Hüseyin Çebi ile Stajyer Avukat Batuhan Özata, ''Yüklenicinin eser sözleşmelerinde uyarlama talep etme hakkı ile Covi̇d-19 salgınının eser (istisna) ve kamu ihale sözleşmelerine etkisi'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Koronavirüs nedeniyle kamu ihale sözleşmeleri feshedebilir mi?

İhale usulleriyle yapılan ihaleler sonucunda kamu idaresi ile yüklenici arasında imzalanan sözleşmeler koronavirüs salgını nedeniyle fesh edilebiliyor.

COVID-19’un kamu ihale sözleşmelerine etkisi!

Ülkemizde salgın hale gelmeye başlamış olan koronavirüs kamu ihale sözleşmelerini etkiledi. Buna göre, mücbir sebebin varlığı yükleniciye süre uzatımı verilmesi veya yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi için tek başına yeterli olmuyor.

Koronavirüsün 'Kamu İhale Sözleşmeleri'ne etkisi!

Koronavirüs kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 2020/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi göre Kamu İhale Kanunu yayınlandı...

Toplu sözleşmede şok gelişme! Kimin ne kadar maaş alacağı peş peşe belli oldu! İşte yeni zamlı maaş tablosu...

Memur zammına ilişkin son dakika gelişmeler milyonlarca yurttaş tarafından takip ediliyor. 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başlayan müzakere sürecinden sonra sona erdi. Bu kapsamda, mesleklere göre alınacak maaş tutarı tek tek belli oldu. İşte detaylar...

Kamu-Sen’den toplu sözleşme tepkisi: Çalışan ve emekliler enflasyondan düşük zamla kaldı!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu toplu sözleşmesi ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca memur ve memur emeklisine müjde! Kamu Toplu Sözleşmesinin takvimi belli oldu!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, görüşmelerin 14 Ağustos-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak?

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

Memur promosyonlarında şok! Kamuda sözleşmeler resmen yenileniyor! 41 bin 500 TL... 

Milyonlarca memur banka promosyonları için yenilenen sözleşmeleri merakla araştırıyor. Kamu çalışanlarının maaş promosyonları için yapılan görüşmeler sürerken, onlarca kurum yeni rakamlarla anlaşmalara imza attı. İşte yeni banka promosyonları...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak'ta!

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kamu İhale Sözleşmeleri değişiklik Haberi

Kamu İhale Sözleşmeleri değişiklik

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan şehrinden başlayarak tüm dünyaya yayılan Covid-19 hastalığı, yüksek bulaşıcılığı ve hayati tehlike oluşturması nedeniyle birçok hükümeti olağanüstü tedbirler almaya sevk etmiştir. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 10/03/2020 tarihinden itibaren bazı işyerlerinin geçici süreliğine kapatılması, okulların tatil edilmesi, adli sürelerin durdurulması, hafta sonları sokağa çıkma yasağı, kamusal alanlarda maske takma zorunluluğu, seyahat yasakları gibi tedbirler hayata geçirilmiştir. Buna göre tüm halkı ve onun sosyal varoluşunu etkileyen bu olağanüstü durumun sosyal felaket olarak nitelendirilmesi mümkündür. Bu olağanüstü durum değişikliği nedeniyle gerek hükümetler gerekse bireyler tarafından alınan tedbirler iktisadi yaşama da etki etmiştir. Bu kapsamda taraflarca imzalanan sözleşmelerin ifa edilmesinde bir takım sorunlar yaşanmaktadır. 

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunun (TBK) “Eser sözleşmesi-Tanımı” başlıklı 470. maddesinde eser sözleşmesinin tanımına yer verilmiştir. 

“Eser...