20 / 04 / 2024

Kamu ihaleleri ekap

Kamu ihaleleri ekap

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bir hafta ara verilirken, depremlerden etkilenen illerde 7-17 Şubat tarihlerinde yapılacak ihalelerin, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılmak üzere ertelendiği duyuruldu.

Kamu ihaleleri için yeni düzenleme!

Kamu İhale Kurumunca düzenlenecek ihalelerde itirazen şikayet başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri mecliste!

15 Mart 2020 tarihinden bu yana kamu özel işbirliği kapsamında yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Kamu ihalelerinde EKAP düzenlemesi!

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Kütahya'da 124 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, toplam 124 adet kamu konutunu satışa çıkardı. Satış ihaleleri 17 - 21 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Hasar gören kamu binalarının güçlendirme ihaleleri TBMM'de!

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören kamu binaları ve bu binaların güçlendirme ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

YİD modeliyle gerçekleştirilen kamu ihaleleri mecliste!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirdiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihaleleri TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Kamu ihaleleri kaynak olmayacak!

Kamu ihaleleri, yeni çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile olası kaynak olmaktan çıkarıldı. Maddenin 2017 yılında düzenlenen yeni hali 23 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı.

Kamu ihaleleri ekap Haberi

Kamu ihaleleri ekap

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Yayımlanan tebliğe göre, kamu ihalelerinde, idareler tarafından bütçe ödeneklerinin belli alım yöntemleri çerçevesinde kullanımında kanunda kurala bağlanan oranın aşılabilmesi konusunda KİK'e yapılacak uygun görüş başvurularının EKAP üzerinden elektronik ortamda alınması hususu düzenlendi.

Yapılan yeni düzenlemeyle söz konusu başvuru kapsamında başvuru tarihine kadar yapılan harcamaların ve sene  içerisinde yapılmak istenen alımların daha sağlıklı, detaylı ve tasnife imkan verecek biçimde alınması sağlanacak.

Bu alanın disipline edilmesi, bütçelerde öngörülen ödeneklerin kullanılmasıyla ilgili söz konusu sürecin daha hızlı, şeffaf, analize elverişli ve denetlenebilir şekilde yürütülmesi, ayrıca yapılacak başvurularda yetkili makamların açıklığa kavuşturulması hedefleniyor.

Tebliğ, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek.

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair...