18 / 04 / 2024

Kamu ihaleleri kovid 19

Kamu ihaleleri kovid 19

Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart tarihinden önceki yaklaşık bir aylık dönemde 7 bin 500 ihaleden 1500'ü elektronik ortamda gerçekleştirilirken, 10 Mart'tan bugüne yapılan 7 bin ihaleden 2 bin 500'ünde e-ihale kullanıldı.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bir hafta ara verilirken, depremlerden etkilenen illerde 7-17 Şubat tarihlerinde yapılacak ihalelerin, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılmak üzere ertelendiği duyuruldu.

Kamu ihaleleri için yeni düzenleme!

Kamu İhale Kurumunca düzenlenecek ihalelerde itirazen şikayet başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri mecliste!

15 Mart 2020 tarihinden bu yana kamu özel işbirliği kapsamında yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

AB'de kamu borcunun GSYH'ye oranı arttı!

Avrupa Birliği'nde kamu borcunun GSYH'ye oranı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmaya devam ettiği 2020'nin ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yükselerek yüzde 87,8 oldu.

Kütahya'da 124 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, toplam 124 adet kamu konutunu satışa çıkardı. Satış ihaleleri 17 - 21 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Hasar gören kamu binalarının güçlendirme ihaleleri TBMM'de!

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören kamu binaları ve bu binaların güçlendirme ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut satış ihaleleri Kovid-19 önlemleriyle yeniden başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını önlemleri kapsamında durdurulan kamuya ait konut satış ihaleleri dün yeniden başladı...

Kamu ihalelerinde Kovid-19 dönüşümü!

Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart tarihinden önceki yaklaşık bir aylık dönemde 7 bin 500 ihaleden 1500'ü elektronik ortamda gerçekleştirilirken, 10 Mart'tan bugüne yapılan 7 bin ihaleden 2 bin 500'ünde e-ihale kullanıldı.

Kamu ihaleleri kovid 19 Haberi

Kamu ihaleleri kovid 19

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle alınan tedbirler, Kamu İhale Kurumunun aksatmadan sürdürmeye çalıştığı ihalelerde dönüşümü de beraberinde getirdi. 

Anadolu Ajansı muhabirinin, Kamu İhale Kurumu yetkililerinden edindiği bilgikere göre, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler sayesinde kamu ihalelerinin aksamadan yapılması sağlandı.

İhale sayısında, Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 10 Mart tarihinden önceki dönem ile sonraki bir aylık süreçte büyük bir değişim de olmadı. Buna karşın e-ihale sayısında ve oranındaki artış oranları dikkat çekti.

10 Şubat-10 Mart 2020 döneminde 7 bin 500 ihale yapılırken bunlardan 1500'ü elektronik ortamda yapıldı. Ülkede ilk vakaya rastlanan 10 Mart tarihinden 9 Nisan tarihine kadar geçen dönemde ise 7 bin ihalenin 2 bin 500'ünde e-ihale tercih edildi.

Böylece, toplam kamu ihaleleri içinde elektronik ortamda gerçekleştirilen ihalelerin oranı yüzde 20'den...