25 / 04 / 2024

Kamu ve özel sektör yatırımları

Kamu ve özel sektör yatırımları

2016 yılında 440.7 milyar lira seviyesinde gerçekleşen yatırımlar gelecek yıl 497.1 milyar TL`ye yükselecek. Yatırımların 374.8 milyar liralık bölümü ise özel kesim tarafından yapılacak. Öte yandan yatırımların tamamlanma süresi de kısalıyor.

Türkiye'deki yatırımların cazibesi artırılacak!

Türkiye'de 2016-2018 döneminde vergi ve kredi maliyetlerinin farklılaştırılması gibi araçlarla üretken yatırımların cazibesi artırılacak.

2013'te konut sektörüne 40.2 milyar lira yatırım yapılacak!

Avrupa'da mevcut yatırımlar durma noktasına gelirken, Türkiye 2013'te yatırımlara hız verecek. Gelecek yıl 289.9 milyarı özel sektörden, 68.3 milyarı kamudan olmak üzere toplam 358 milyarlık yatırım yapılacak...

Kamu bankaları ve özel bankalar emekli promosyonlarını yükseltecek mi? Emekliler Derneği'nden flaş açıklama! 

TÜED Başkanı Kazım Ergün, emekli maaş promosyonları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "Başta kamu bankaları olmak üzere bankalar promosyon rakamlarında artışa gitmeli" dedi. İşte Ergün'ün o açıklaması...

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere müjde! Devlet bankalarından 2 milyon TL konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenler kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak için başvuru yapıyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise konut kredisi faiz oranlarını ve detaylarını sorguluyor. İşte devlet kredisi faiz oranları ve tüm detayları...

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak isteyenler "Hangi evler konut kredisine uygundur?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

KPSS 50 puanla memur alımları başlıyor! Tam 12 bin 432 personel alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın

Eylül ayına kamu ve özel sektör en az ilk okul mezunu tam 12 bin 432  memur ve işçi alımı yapılacak. KPSS'den en az 50 puan istenen alımların detayları belli oldu. Başvuruları sakın kaçırmayın...

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye, deniz ticaretinden aldığı payı artırmak için Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi planlarken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak.

Türkiye, yeni Ro-Ro hatlarıyla deniz ticaretindeki payını artıracak!

Türkiye, Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi hedeflerken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yürütecek.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

18-45 yaş arası iş arayanlara müjde! İŞKUR'dan 81 ilde istihdam fırsatı

İŞKUR, Türkiye'nin 81 şehrinde kamu ve özel sektöre personel alımlarının sürdüğünü ilan etti. İş arayanların ilk başvuru yaptığı ve Türkiye'de istihdam edilmek isteyen vatandaşlara aracılık yapan İŞKUR için farklı pozisyonlarda iş olanakları sunulacak.

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

Kamu ve özel sektör yatırımları Haberi

Kamu ve özel sektör yatırımları

2016 yılında 440.7 milyar lira seviyesinde gerçekleşen yatırımlar gelecek yıl 497.1 milyar TL`ye yükselecek. Yatırımların 374.8 milyar liralık bölümü ise özel kesim tarafından yapılacak. Öte yandan yatırımların tamamlanma süresi de kısalıyor.


2017 yılı yatırımların yılı olacak. Kamu ve özel sektörün yatırımları 2017 yılında artacak. 2016 yılında 440,7 milyar TL olarak gerçekleşeceği tahmin edilen toplam sabit sermaye yatırımlarının gelecek yıl 497,1 milyar TL olması bekleniyor.


3 BİN 8 KAMU YATIRIMI


Bu yatırımların ise 374,8 milyar TL'sinin özel kesim tarafından yapılması planlanıyor. Akşam'ın haberine göre Kalkınma Bakanlığı verilerine göre 2016 Yılı Yatırım Programı kapsamında mahalli idare yatırımları, yatırım işçiliği ve kamulaştırma giderleri hariç olmak üzere toplam proje tutarı 543,3 milyar TL olan 3 bin 8 olan kamu yatırım projesi yürütülüyor.


YÜZDE 75'i ÖZEL SEKTÖRDEN


Söz konusu...