28 / 03 / 2024

kamulaştırma kanunu 3. madde

kamulaştırma kanunu 3. madde

2942 Kanun No'lu Kamulaştırma Kanunu'nda yer alan hükümlere göre kamulaştırma şartları nelerdir? Merak ediyorsanız, kamulaştırma şartları ve kanun kapsamındaki yasal hükümleri görmek için haberimizi inceleyebilirsiniz...

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Gölbaşı, Bala ve Polatlı sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Manisa'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Sarıgöl, Şehzadeler ve Soma sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Kahramankazan ilçesi, Ayaş ilçesi ve Kızılcahamam ilçesinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Niğde Otoyolu için 3 ilde acele kamulaştırma kararı!

Ankara Niğde Otoyolu Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

Bitlis'te 3 ilçede acele kamulaştırma kararı!

Bitlis'te Güroymak, Tatvan ve Ahlat İlçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı gayrimenkullerde kamulaştırma işlemi yapılacak..

Ordu'da 3 OSB için kamulaştırma işlemleri devam ediyor!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

İstanbul'da 3 ilçede acele kamulaştırma yapılacak!

Ambarlı-Hadımköy EİH Yenileme Projesi için Çatalca, Büyükçekmece ve Avcılar'da acele kamulaştırma yapılacak..

AYM'den Kamulaştırma Kanunu'na kritik iptal!

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce vatandaşı ilgilendiren Kamulaştırma Kanunu’ndaki, dava hakkını sınırlayan düzenlemeleri “mülkiyet hakkına aykırı” görerek kritik bir iptal kararını açıkladı. 

Manisa'da 3 ilçede acele kamulaştırma kararı!

Salihli-Alaşehir-Kula İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı projesi için bazı gayrimenkuller hakkında acele kamulaştırma kararı alındı..

Tekirdağ'da 229 alanda acele kamulaştırma kararı alındı!

Tekirdağ'da 3 ilçede toplam 229 alanda acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

kamulaştırma kanunu 3. madde Haberi

kamulaştırma kanunu 3. madde

Kamulaştırma şartları nelerdir?

Kamulaştırma Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, kamulaştırma; Kamu yararının söz konusu olduğu yerlerde gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün bedeli ödenerek alınması ve kamu yararı için gerçekleştirilecek bir proje için kullanılması olarak özetleniyor.


Kamulaştırmanın yapılabilmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Söz konusu kamulaştırma şartları ise yine Kamulaştırma Kanunu'nda 3. maddede şu şekilde ele alınıyor;


Kamulaştırma şartları..

Madde 3 – İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları, kaynakları ve irtifak haklarını; bedellerini nakden ve peşin olarak veya aşağıda belirtilen hallerde eşit taksitlerle ödemek suretiyle kamulaştırma yapabilirler.


Bakanlar Kurulunca kabul olunan, büyük enerji ve sulama projeleri ile iskan projelerinin gerçekleştirilmesi, yeni ormanların yetiştirilmesi, kıyıların korunması ve turizm amacıyla yapılacak kamulaştırmalarda,...