27 / 04 / 2024

kamulaştırma kanunu 7. madde

kamulaştırma kanunu 7. madde

Kamulaştırma işlemini özetleyen Kamulaştırma Kanunu 7. Madde için haberimizi inceleyebilirsiniz. Kamulaştırma Kanunu 7. madde ve detayları...

Kamulaştırma nedir?

İstimlak olarak da bilinen kamulaştırma işlemi ne ifade ediyor? Kamulaştırma nedir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konya'nın 7 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

7 maddede kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesini 7 maddede tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 7 maddede kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesi...

AYM'den Kamulaştırma Kanunu'na kritik iptal!

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce vatandaşı ilgilendiren Kamulaştırma Kanunu’ndaki, dava hakkını sınırlayan düzenlemeleri “mülkiyet hakkına aykırı” görerek kritik bir iptal kararını açıkladı. 

7 ilde acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale, Balıkesir, Gaziantep, Zonguldak, Ordu, Manisa ve Tokat illerindeki bazı mahallelerde acele kamulaştırma kararı alındı..

Kamulaştırma Kanunu'nda değişiklik 2016!

6745 Sayılı Kanun ile Kamulaştırma Kanunu'nda da bazı değişiklikler ve eklemeler yapıldı. İşte Kamulaştırma Kanunu'nda yapılan değişiklikler ve yenilikler..

Taşınmazlardaki Kamulaştırma Kanunu'na kısmi iptal!

Anayasa Mahkemesi, taşınmazların kamulaştırma bedelinin tespitinde, kamulaştırma tarihindeki kullanılma şeklinin esas alınmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Serbest bölge arazilerinin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek!

Ekonomi Bakanı Elitaş, Serbest Bölgeler Kanunu, Emlak Vergisi ve Katma Değer Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngördüklerini belirterek, "Serbest bölge arazilerine ilişkin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek" dedi.

Yol kamulaştırma kanunu!

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki, yol için kamulaştırma nasıl yapılır? İşte yol kamulaştırma kanunu..

Kamulaştırma kanunu ve kamulaştırmasız el atma!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş mülkiyet hakkını ve de kamulaştırmasız el atmayı anlattı. Avukat Kadir Kurtuluş kamulaştırma kanununa göre kamulaştırma yapılmasının aşamalarına değindi...

Homeros Bulvarı için 21.2 milyon liralık kamulaştırma yapıldı!

Homeros Bulvarı’nı hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalan 7 kilometrelik bölüm için de çalışmalara hız verdi. 6 şeritli bulvar için hem Altındağ hem de Buca tarafında toplam 21.2 milyon liralık kamulaştırma yapıldı.

Elektrik tesislerinin kamulaştırma bedeli 7 milyar TL!

Elektrik dağıtımında mevcut tesislerin yaklaşık yüzde 80'i için kamulaştırmaya ihtiyaç bulunuyor. Kamulaştırma bedelleri 7 milyar lira olarak hesaplandı...

kamulaştırma kanunu 7. madde Haberi

kamulaştırma kanunu 7. madde

Kamulaştırma Kanunu 7. madde!

Kamulaştırma, özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkullerin karşılığı ödenerek alınması ve kamu yararı için gerçekleştirilecek bir proje için kullanılması işlemini ifade ediyor. Kamulaştırma işlemi ile ilgili hususlar Kamulaştırma Kanunu'nda detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Kamulaştırma Kanunu 7. madde sinde ise kamulaştırma süreci anlatılmıştır.


Kamulaştırma Kanunu 7. madde;

Madde 7 - Kamulaştırmayı yapacak idare, kamulaştırma veya kamulaştırma yolu ile üzerinde irtifak hakkı kurulacak taşınmaz malların veya kaynakların sınırını, yüzölçümünü ve cinsini gösterir ölçekli planını yapar veya yaptırır; kamulaştırılan taşınmaz malın sahiplerini, tapu kaydı yoksa zilyetlerini ve bunların adreslerini, tapu, vergi ve nüfus kayıtları üzerinden veya ayrıca haricen yaptıracağı araştırma ile belgelere bağlamak suretiyle tespit ettirir.


İlgili vergi dairesi idarenin isteği üzerine taşınmaz mal ve kaynakların vergi beyan ve değerlerini, vergi...