19 / 04 / 2024

Kamulaştırma Kanunu değişiklik

Kamulaştırma Kanunu değişiklik

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırma Kanunu!

8 Kasım 1983 tarihinde 18215 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümleri görmek ve incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

2 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bursa ve Bartın sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Söz konusu karar bugünkü 31802 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2 il için acele kamulaştırma kararı...

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyon tarafından kabul edildi! 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi.

Niğde Ulukışla için acele kamulaştırma kararı!

Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyonda!

İmar Kanunu'nda değişiklikleri de öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda devam ediyor...

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Malatya için acele kamulaştırma kararı!

Malatya'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Hemşin için acele kamulaştırma kararı!

Rize Hemşin'de yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi  Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Niğde Otoyolu için 3 ilde acele kamulaştırma kararı!

Ankara Niğde Otoyolu Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de acele kamulaştırma kararı!

Rize'de yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırma Kanunu değişiklik Haberi

Kamulaştırma Kanunu değişiklik

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Yapılacak düzenleme ile makul sürenin kanunda açıkça belirlenmesi ve uygulamada yaşanan sorunların ortadan kaldırılması ve İdare'ye dava açma için belirli bir süre tanınması amaçlanmış

GEREKÇE

Acele kamulaştırma ve el koyma kararından sonra İdare öncelikle malın sahibi ile anlaşma yoluyla satın almayı deneyecektir. Bu anlaşma süreci neticesinde uzlaşma sağlanırla; idare taradından taraflarca uzlaşılmış olunan bedelin ödenmesiyle kamulaştırma işlemi sonlandırılacaktır. Fakat uzlaşma sağlanamazsa idare tarafından ayrıca "Kamulaştırma Bedelinin Tespiti ve Tescil" davası açılması gerekecektir.

Uygulamada bazı durumlarda İdare birtakım amaçlarla, acele kamulaştırma kararı almakla "kamu yararı olan acil konuyu çözdüğünü" düşünmekte ve uzlaşma sağlanmamış olsa da "makul süre içinde" işbu davayı açmamaktadır. İşbu durum da hakkın kötüye kullanılması yasağına aykırılık taşıdığı açık olup, idarece böyle bir...