24 / 04 / 2024

kamyon ve tır trafiği

kamyon ve tır trafiği

İstanbul trafiğinde kamyon ve TIR'ların oluşturduğu risk her geçen gün korkutucu boyutlara ulaşırken uzmanlar, Deniz taşımacılığının ve demiryolunun aktif ve doğru olarak kullanılması gerektiğini belirtiyor..

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

TÜİK, fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı! Zirve yüzde 22,4 ile çocuk giyimde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri peş peşe açıkladı. Bu noktada fiyatı en çok artan ürün yüzde 22,4 ile çocuk giyimi oldu.

BİM’de 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düştü!

BİM, 27 Ekim’den itibaren indirimli ürünlerini raflarda sergilemeye başlayacak. Bu kapsamda, 12 parça çay seti 119 TL’ye, çift kişilik battaniye 175 TL’ye, ütü ve kırışık giderici 599 TL’ye düşecek. İşte 27 Ekim 2023 BİM fiyat listesi...

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Yıl sonunun yaklaşmasıyla gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira?

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

BİM süt ve süt ürünlerine zam yaptı: 150 lira olan klasik beyaz peynir 215 liraya yükseldi

BİM market süt ve süt ürünlerine zam yaptı: Klasik beyaz peynir fiyatları arttı. İşte detaylar...

Marketlerde 1 litre süt 40 TL'ye dayandı! Son dakika: Süt ve süt ürünlerine yüzde 35'e varan zam!

Ağustos 2023 itibarıyla süt ve süt ürünlerine yüzde 12-35 aralığında yeni bir zam daha yapıldı. Zammın ardından bazı markaların bir litre süt fiyatı 38,95 liraya kadar yükseldi. İşte ayrıntılar...

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Beydilli Taahhüt Ve Yapı Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Beydilli Taahhüt Ve Yapı Ürünleri Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Beydilli tarafından kuruldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

TÜİK duyurdu! Haziranda fiyatı en fazla artan ve azalan ürünlere hemen göz atın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Peki haziran ayında en çok fiyatı artan ürün hangisi oldu? İşte detaylar...

kamyon ve tır trafiği Haberi

kamyon ve tır trafiği

İstanbul trafiğinde kamyon ve TIR'ların oluşturduğu risk her geçen gün korkutucu boyutlara ulaşırken uzmanlar, sorunun çözümünün alternatif araçlardan geçtiğini söylüyor. Deniz ve demiryolunun aktif ve doğru kullanılması gerektiğini belirten uzmanlar, bunun ülke kalkınmasına da ciddi katkı sağlayacağını belirtiyor. Uluslararası TIR ve Ağır Vasıta Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü, "TIR'lar ve kamyonlar şehir dışında park etsin. Birinci öncelik denizyolu olsun." diyor. Ağır vasıtaların şehir içine kesinlikle girmemesi gerektiğini vurgulayan Ünlü, denizyolu taşımacılığı sisteminin genişletilerek ağır taşıtların şehir içine girmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade ediyor. 

Trafikteki ağır taşıtların İstanbul için büyük sorun oluğunu kaydeden İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ergün ise İstanbul trafiğine çözüm bulmak için geç kalınmadan çalışma başlatılması gerektiğini ifade ediyor. Yük...