24 / 04 / 2024

Kanal istanbul arazileri

Kanal istanbul arazileri

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, Kanal İstanbul projesinde yapılan son Çevre Düzenleme Planını Meclis gündemine getirdi. Aydoğan, “Beton Kanal projesinin kimlere rant kapısı olduğunu araştırmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

Diyanet'ten Kanal İstanbul açıklaması: Kooperatiften haberimiz yok!

Kanal İstanbul projesi güzergahında konut yapmak için Diyanet çalışanlarının kooperatif kurduğu iddialarına Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan cevap geldi...

Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için kooperatif mi kuruldu?

Diyanet çalışanları Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için bir kooperatif açtı, kooperatifin kuruş bilgisinde "Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı" deniyor...

Kanal İstanbul sahası mülkiyet yapısı!

Kanal İstanbul'a dair üretilmiş her türlü bilgi geniş etki alanı dolayısıyla kamuoyuna anlatılmayı hak ediyor...

Nadir Ataman: Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde ekip biçenler şimdi rantı izliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul arazileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde önceden ekip biçenler şimdi rantı izliyor" şeklinde konuştu.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri İBB olarak almaya hazırız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın Kanal İstanbul ile ilgili “İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Yazın temelini atıyoruz” açıklamalarına ilişkin konuştu.

Yabancı şirketler Kanal İstanbul’dan 791 bin metrekare yer aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu. Verilen yanıtta yabancı şirketlerin Kanal İstanbul'dan 791 bin metrekare arsa aldığı ortaya çıktı.

Kanal İstanbul'daki arazi sarmalı TBMM'ye taşındı!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Aytun Çıray, Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'la ilgili tartışılmaya başlayan kanal üzerindeki arazileri  verdiği önerge ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. 

Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak net konuştu. İmamoğlu, "Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık" dedi.

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

FETÖ, Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri satın aldı!

FETÖ'nün arsa spekülasyonu yaptığı, örgüt parası ile Kanal İstanbul projesinin yapılacağı bölgede değeri şimdi yüz milyonlarca lirayı bulan arazi satın aldığı öğrenildi.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal istanbul arazileri Haberi

Kanal istanbul arazileri

CHP İstanbul Milletvekili Aydoğan, Kanal İstanbul projesinin çevre düzeni planlarında yapılan son değişiklikle birlikte, projenin kuzey tarafına yapılması planlanan teknoloji, turizm, lojistik bölgesi planlama alanlarının değiştirilip bu alanların yerine konut alanı bölümünün ilave edilmesi üzerine, el değiştiren tapuları Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; arazi el değiştirmelerinin Meclis Araştırma Komisyonu kurularak araştırılması gerektiğine dikkat çeken Aydoğan, “Yine anlaşılıyor ki bu Kanal birilerini ihya etme projesi olup İstanbulluyu da Türkiye’yi de parsel parsel satma operasyonudur. Biz vatansever insanlarız ve bu ülkenin bir tek çakıl taşını savunmak için mücadele ederiz. ‘Beton Kanal’ın kente vereceği zarar, bilim insanları tarafından çokça ifade edildi. Hukuk çerçevesinde, kanunların bize gösterdiği yolla bu talana karşı duracağız. Aksi, İstanbul’a ihanet olur.” diye konuştu. 

ARAZİLERİN EL DEĞİŞTİRMESİNDE SİYASİ...