20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul atık su

Kanal İstanbul atık su

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'teki CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'na katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı törenle Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tesis açıldı...

Melen Çayı kenarındaki katı atık tesisin ÇED kararı iptal edildi!

Düzce’de, İstanbul`un su kaynakları arasında bulunan Melen Çayı kenarında kurulan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararını mahkeme iptal etti.

Esenyurt atık geri kazanım ilavesi projesinin toplantısı 19 Kasım'da!

İstanbul Esenyurt'ta bulunan tesiste ramat-tehlikeli-tehlikesiz atık geri kazanım ilavesi yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 19 Kasım 2015 günü saat 11:00'da yapılacak.

Temiz Deniz Süpürgesi 2.7 ton atık topladı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu desteği ile seferine çıkan Temiz Deniz Süpürgesi 8 günde İstanbul Boğazı’nda 2 ton 790 kg atık topladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu çevreye duyarlı çalışmalarından dolayı Yeşil Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü.

Tuzla Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Tesisi halk toplantısı 21 Mayıs'ta!

İstanbul Tuzla ilçesinde İssan Kimya San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Tesisi Kapasite Artışı Ve Tehlikeli Atık Geri Kazanım Faaliyeti projesi ile ilgili halk toplantısı 21 Mayıs'ta düzenlenecek.

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı hazırlanıyor!

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planının hazırlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş arasında 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Ankara’da bir protokol imzalandı.

Bakanlık atık yağ çalışmalarına hız verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermesini önlemek için başlattığı çalışmalara hız verdi. Atık yağlar konusunda merkezi en fazla arayan şehir İstanbul oldu

Çanakkale Bayırköy'e atık su arıtma tesisi kuruldu!

Kaymakamlık, il genel meclis üyelerinin desteği ve eski belediye başkanı Cihat Bingöl girişimleri ile bulduğu İstanbul Maslak Rotary Kulübü ’nün finansmanlığı ile kurulan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı.

Kurbağalıdere'de kanalizasyon boruları kesildi, atık sular denize dökülüyor!

İstanbul Kadıköy'de ıslah çalışması yapılan Kurbağalıdere'de kanalizasyon borularının kesilmesiyle dereye karışan atık su denize dökülüyor. Kanalizasyon sularının denize karışmasıyla Kadıköy sahillerindeki koli basili miktarında ciddi bir artış gözlendi.

Fatih'te atık kağıt deposu yandı!

Fatih'te atık kağıt deposu yandı. İstanbul Manifaturacılar Çarşısı'nın (İMÇ) da arka sokağında bulunan depoya gelen itfaiye ekipleri, binanın üst katlarında biri çocuk 2 kişiyi kurtardı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Kanal İstanbul atık su Haberi

Kanal İstanbul atık su

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. 

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre; 26 Haziran tarihinde ilk köprünün temelinin atılması için gün sayılıyor. Aynı zamanda; kanala deşarj edilecek olan atık suların arıtılacağı tesisler için de karar verildi. Buna göre mevcut durumda Küçükçekmece ve Avcılar bölgesinden gelen atıksu hatlarının kollektörlerle toplanarak getirildiği Kanal İstanbul'un başlangıç kısmında yer lan Küçükçekmece Arıtma Tesisi'nin deniz kazısı sahasında bulunması sebebiyle yeni atık su arıtma tesisleri inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asrın projesi şeklinde nitelendirdiği Kanal İstanbul projesinde daha önce hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu çerçevesinde; çevresel konularla ilgili çalışmalar sürüyor. 

ATIKSU SORUNUNA NEŞTER VURACAK

İstanbul'un ve Kanal İstanbul projesi...