29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul Çevre Düzeni

Kanal İstanbul Çevre Düzeni

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

Bakandan son dakika Kanal İstanbul açıklaması! Gurur projesi adım adım hayata geçirilecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mega proje Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

TOKİ'den son dakika müjdesi! Kanal İstanbul manzaralı 3 proje için düğmeye basıldı! 2.181 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kanal İstanbul manzaralı konut projeleri için düğmeye bastı. TOKİ Arnavutköy projeleri kapsamında 3 projede 2.181 yeni konut inşa edecek. İşte detaylar...

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada olası bir depremde Kanal İstanbul'un rezerv alan görevi göreceğini söyledi.

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onayladı. Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etaplara ilişkin tapular, itiraz için askıya çıkarıldı.

Murat Kurum: Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle olarak yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor" dedi.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul çıkışı!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2022 yılı bütçesi üzerinde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Murat Kurum’dan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Projelerimizi sabote etmeye dönük hiçbir iftira ve tehdide izin vermeyecek, Kanal İstanbul'u da milletimize armağan edeceğiz." diye konuştu.

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Haberi

Kanal İstanbul Çevre Düzeni

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planına ilişkin soru önergesi verdi. Zeybek, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''Aşağıda yer alan sorularımın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından, Anayasa'nın 98 ve TBMM Tüzüğünün 96 ve 99. maddeleri gereğince, yazılı olarak cevaplanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Zeybek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kanal İstanbul Projesi 27 Nisan 2011'de o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu ve İstanbul Boğazı'na alternatif bir geçiş güzergahı oluşturması planlanan bu proje için İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmıştı. 45 kilometre uzunluğunda olan ve Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçmesi planlanan Kanal İstanbul Projesi'nin duyurulduğu 2011 senesinin öncesinde ve sonrasında, kanal güzergahında bulunan gayrimenkullerin esrarengiz...