23 / 04 / 2024

 Kanal İstanbul faydaları

 Kanal İstanbul faydaları

Genelkurmay 26. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kanal İstanbul projesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede "Kanal İstanbul olursa Trakya ikiye bölünüyor" dedi..

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

AK Parti hükümeti Kanal İstanbul Projesi'ni vatandaşa anlatmak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile Kanal İstanbul'un faydaları anlatılacak. 

Kanal İstanbul projesi neden gerekli?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden gerekli? Kanal İstanbul’un faydaları neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul mu, depreme hazır İstanbul mu? 

Çılgın proje olarak söz edilen Kanal İstanbul projesi gündemden düşmüyor. Yapılıp yapılmayacağının, faydalarının ve zararlarının tartışıldığı Kanal İstanbul'un maliyetiyle, İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiği söyleniliyor...

Siyasette Kanal İstanbul tartışması!

Kanal İstanbul tartışması dur durak bilmiyor. Hükümet Kanal İstanbul'un faydalarından bahsederken, muhalefet ise projenin İstanbul'a zarar vereceğini savunuyor...

Kanal İstanbul'da çalışmalar başlıyor!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Kanal İstanbul projesi arazi fiyatlarını arttırdı!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Kanal İstanbul'un yeri henüz açıklanmadı ancak güzergahta olacağı tahmin edilen yerlerde arazi fiyatları tavan yaptı.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

 Kanal İstanbul faydaları Haberi

 Kanal İstanbul faydaları

Genelkurmay 26. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tartışmalı Kanal İstanbul projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik News'ye yer alan habere göre; Başbuğ, Kanal İstanbul’un olması durumunda Trakya’nın ikiye bölüneceğini belirtti. 

Başbuğ'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Montrö’yü nasıl riske eder? Montrö’nün son iki maddesi 28 ve 29. maddesi. 28. maddesi Montrö’nün tamamen ortadan kaldırılması ve durdurulmasıyla ilgili. Bazı maddelerin değiştirilmesiyle ilgili de 29. madde. Uluslararası hukukta bir kural var, koşullarda değişiklik olması.

- Siz Kanal İstanbul’u yaptığınız zaman koşullarda bir değişiklik yaratıyorsunuz. Montrö’nün dışında ayrı bir yapılanma. Koşullarda değişiklik olması durumunda taraflar bu anlaşmaya son verme ya da uygulamayı durdurma hakkına sahip. İlgili yerlere müracat edecekler. Diyecekler ki, ‘Kanal İstanbul koşullarda değişiklik yarattı’. O zaman Montrö’ye kaldıralım, yeni bir sistem belki. O zaman...