29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul şehir planı

Kanal İstanbul şehir planı

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri resmen başlıyor! Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konutun temeli atılıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci sona erdi. Yenişehir Evleri'nde Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Çölde şehir kurmuyorsunuz, burası İstanbul!

Dünya Su Günü etkinliğinde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen tartışmalı proje Kanal İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar... 

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

Başakşehir Belediyesi'nin, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in sınırları içinde toplam 27 bin metrekarelik arsa satın alacağı ileri sürüldü. Kentsel dönüşümde kullanılmak için alınacağı ifade edilen arazilerin değeri takdir komisyonunca tespit edilecek.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul yorumu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili kendisine sorulan soruyu yanıtladı.

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, TOKİ'nin 6 Ekim tarihinde Kanal İstanbul güzergahında bulunan meraları satışa çıkarılacağını dile getirerek konuya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. 

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul paylaşımı! 

Çiftçilerle hasat dağıtımına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne gönderme yaparak "Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor"

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Değirmenköy'de düzenlenen “Hasat Bayramı”na katılım gösterdi. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan çok önemli Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. İmamoğlu, Kanal İstanbul'un kişisel bir meselesi olmadığına dikkat çekti.

Kanal İstanbul şehir planı Haberi

Kanal İstanbul şehir planı

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek yeni şehir alanının çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar çalışmalarında sona gelindi. Yeni Şafak Gazetesi'nden Yasemin Asan'ın haberine göre; gelecek sene ihaleye çıkılması planlanan Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehir alanında İstanbul’da riskli yapı stokunun azaltılması kapsamında yeni yerleşim alanlarında yatay mimari esas alınacak.

Yerleşim alanının yüzde 52’si yeşil alanlardan meydana gelecek projenin imar planlama süreci daha önce bitirilirken, Bakanlık projenin alan ve sınırlarının belirleneceği imar uygulama sürecini ise 3 ayda tamamlayacak. 

EN FAZLA 5 KATLI

500 bin kapasiteli Kanal İstanbul projesinin iki tarafında yatay mimari esas alınarak inşa edilecek yerleşimlerin zemin artı 4-5 katlı olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeni yerleşimler deprem riski bulunan bölgelere alternatif olabilecek. Bu planlama için 11...