25 / 04 / 2024

kanal istanbul tapuları 2022

kanal istanbul tapuları 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onayladı. Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etaplara ilişkin tapular, itiraz için askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Geri adım atıldığı iddia edildi!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul projesinde tapuların 5 aydır dağıtılmadığına dikkat çekerek, projeden vazgeçildiğini ileri sürdü. İşte Karabat'ın o açıklaması...

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onayladı. Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etaplara ilişkin tapular, itiraz için askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'da tapu ve ruhsat süreci başladı!

Kanal İstanbul projesinde tapular için adım atıldı. Son günlerde gerek temel atma tarihi gerek inşa süreciyle ilgili yetkili isimlerden sık sık açıklamaların yapıldığı Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hız kesmiyor.

Kanal İstanbul Bölgesi'nde 7 kez el değiştiren tapular var!

Türkiye Veri İşleme Üssü (TUVIUS), oluşturduğu 40 kişilik ekiple gayrimenkul hareketlerini izliyor. Kurucusu Ishak Kurtuluş Altun, "Gayrimenkul arzlarını, gelişmeleri anlık raporlayabiliyoruz. Büyük projeler hareketi etkiliyor. Kanal İstanbul Bölgesi'nde 7 kez el değiştiren tapu var" dedi.

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul tapuları 2022 Haberi

kanal istanbul tapuları 2022

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un etrafında tarım ve orman alanlarına inşa edilecek olan Yenişehir için bir adım daha atıldı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın 1, 2 ve 3'üncü etaplarının planlama sürecinin tamamlanmasından sonra, İmar Kanunu'nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasına 10 Ocak 2022 tarihinde onay verdi.

Net arsa tapularının tespit edildiği 18. Madde uygulamasına ilişkin kadastro cetveli, itirazlar için 17 Ocak itibariyle askıya çıkarıldı. Kadastro cetveli bir ay süreyle askıda olacak.

2 İLÇE 15 MAHALLE

Tapusu çıkan alanlar, Yenişehir'de en çok yapılaşmanın bulunduğu 2 ilçe ve 15 mahalleyi dahil ediyor. Tapusu çıkan mahalleler Arnavutköy'ün  Çilingir, Tayakakadın, Hacımaşlı, Haraççı, Sazlıbosna, Dursunköy, Yeniköy, Baklalı, Hadımköy , Boyalık, Yassıören, Taşoluk mahalleleri ile Başakşehir ilçesinin...