25 / 04 / 2024

kanal istanbul yenişehir imar planı

kanal istanbul yenişehir imar planı

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

İBB'den Kanal İstanbul projesine ikinci dava! 

İBB, Kanal İstanbul projesi için verilen “ÇED olumlu” kararına açtığı davadan sonra, proje kapsamında İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişikliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı ikinci defa dava açtı...

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri resmen başlıyor! Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konutun temeli atılıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci sona erdi. Yenişehir Evleri'nde Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

İstanbul'da ilk evini alacaklara yeni kampanya müjdesi! Yenişehir Evleri'nde 7500 lira taksitle ev sahibi olma imkanı

İstanbul'da ilk evini alacaklara müjdeli haber geldi. Vatandaşlar kampanya kapsamında Yenişehir Evleri'ne yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7.500 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek.

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi!

TOKİ'nin Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de yapacağı 844 konutluk projenin ihalesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun 20 bininin Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak Yenişehir sınırları içinde olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Mahkemenin dur kararıyla planlar değişti! 

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1’inci etap imar planlarında, Arnavutköy’deki bir 'belediye hizmet alanı' düzenlemesi sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kanal İstanbul planlarında yeni düzenlemeye gidildi...

 Kanal İstanbul 1. Etap imar planı değişikliği plan notu ilavesi askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı Kanal İstanbul Projesi 1. Etabına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. 

kanal istanbul yenişehir imar planı Haberi

kanal istanbul yenişehir imar planı

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'in tapu sürecinde askıya çıkarılan belgelerde arazi sahiplerinin gizlendiği ileri sürülüyor. Türkiye'de ilk defa karşı karşıya kalınan bu uygulamanın ardından, en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in ilk 3 etabının tapu kadastro cetveli, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 17 Ocak tarihinde itirazlar için bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

18. Madde uygulaması şeklinde ifade edilen inşaatı ruhsatı öncesindeki son aşama olan tapu süreci üç gün sonra bitiyor.

İLK KEZ GİZLENİYOR

Sözcü'de yer alan habere göre; Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nden geçen hafta konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

Askıya çıkarılan kadastro parseli sıralı...