19 / 04 / 2024

Kanal İstanbulu Çinliler mi işletecek

Kanal İstanbulu Çinliler mi işletecek

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, yeniden gündeme gelen çılgın proje Kanal İstanbul'u Çinlilerin işleteceğini yazdı.

Kanal İstanbul'u Çinliler mi işletecek?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, yeniden gündeme gelen çılgın proje Kanal İstanbul'u Çinlilerin işleteceğini yazdı.

Kanal İstanbul’a Benelüks ülkeleri talip!

Kanal İstanbul için planlama sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Finansmanla ilgili görüşmeler sürüyor. Çinliler de ilgileniyor ama en çok ilgili olan Benelüks ülkeleri'' diye konuştu.

Çinliler Kanal İstanbul'a talip! 65 milyar dolar getirecek!

Ankara kulislerinde, Çinli finans ve inşaat firmalarının çılgın proje Kanal İstanbul projesi karşılığında 30 milyar dolarlık döviz getirme teklifinde bulunduğu konuşuluyor. Çinli şirketlerin sürpriz teklifi toplam 65 milyar dolarlık yatırım yapma sözünü içeriyor.

Nicoll, çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı!

Kamusal kanalizasyon alanında faaliyet gösteren Nicoll, Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olan Korur İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. aracılığı ile Türk inşaat sektörüne fayda sağlayacak alışılmışın dışında uzun, çevre dostu drenaj kanalının satışına başl

Yenicekent İletim Kanalı Projesi 26 Aralık'ta tamamlanacak!

Yenicekent İletim Kanalı Projesi 26 Aralık'ta tamamlanacak. Denizli'de Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ovalarını su ile buluşturacak Yenicekent İletim Kanalı Projesi'nin tünel kazı çalışmalarının 26 Aralık'ta tamamlanacağı bildirildi.

Antalya, Burdur ve Isparta’daki 100’e yakın mermer ocağını Çinliler işletecek!

Antalya, Burdur ve Isparta’daki 100’e yakın mermer ocağı Çinliler'e geçti. Çinli şirketlerin Türk mermer ocaklarını işletmesine karşı olduğunu açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bu durumdan rahatsız olduklarını açıkladı.

Kocaeli'deki köy yollarına V kanal uygulaması yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. V kanallar ile asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu?

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu ve güzergaha dair alan bilgisi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanal İstanbul güzergahı 2014 itibariyle nasıl ortaya çıktı? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçe ve mahallelerden geçiyor? İşte Kanal İstanbul güzergahı...

Kanal İstanbul güzergahı değişti!

Kanal İstanbul güzergahı değişti ve yeni Kanal İstanbul güzergahı yayınlandı. Kanal İstanbul güzergahı neden değişti? Kanal İstanbul güzergahı nasıl değişti? Kanal İstanbul güzergahı değiştikten sonra nasıl şekillendi? İşte yeni Kanal İstanbul güzergahı..

Kanal İstanbul güzergahı 2014!

Kanal İstanbul güzergahı 2014 yılında nasıl netleşti? Kanal İstanbul nerede yapılacak? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçelerden geçecek? Kanal İstanbul güzergahı hangi mahallelerden geçiyor? İşte cevaplar...

Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları!

Kanal İstanbul nerede? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı koordinatları neler? Kanal İstanbul nerede başlayıp nerede bitecek? Kanal İstanbul projesinin koordinatları neler? İşte Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları...

Kanal İstanbul projesinin resmi güzergahı!

Kanal İstanbul nerede yapılacak? Kanal İstanbul güzergahında hangi ilçeler var? Kanal İstanbul hangi mahalle ve köylerden geçecek? Kanal İstanbul projesinin koordinatları nedir? Kanal İstanbul projesi için vazgeçilen güzergah hangisi? İşte detaylar…

Yücel Çelikbilek, Kanal Riva'yı anlattı; Rotterdam projelerini inceledi!

Riva Deresi’nde doğayı koruyan, turizm ve ekonomiyi canlandıran bir kanal kurulmasını kapsayan “Riva Vadisi Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi”nin maketi ve sunumu ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Kanal İstanbulu Çinliler mi işletecek Haberi

Kanal İstanbulu Çinliler mi işletecek

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü "Kanal İstanbul milli mi olacak Çinli mi?" başlıklı yazısında, Kanal İstanbul'u Çinlilerin işleteceğini yazdı. İşte Zeyrek'in o yazısı...

"İstanbul'da yaptığım sohbetlerde duydum ki Çin sermayesi projeyle yakından ilgileniyormuş ve yetkililerle temasa geçmiş." diyen Zeyrek'in yazısından o bölüm şöyle:

2011 genel seçimlerinde vaatler havada uçuşuyordu.

CHP işçiye yüksek asgari ücret, emekliye ikramiye gibi vaatler vermişti. AK Partililer ise “CHP'lilerin hayallerinin bile yetmeyeceği” bir proje ile çıkmak istiyordu.

“En çılgın” proje işte bu düşüncenin ürünüydü. Karadeniz'i Marmara Denizi ile birleştirecek ikinci deniz yolu inşa edilecek ve adı Kanal İstanbul konulacaktı. Aklın, coğrafyanın, ekonominin sınırlarını zorluyordu ama “AK Parti yapar” algısı o kadar güçlüydü ki vatandaş, hayalini bile sahiplendi. AK Parti bir kez daha seçimden zaferle çıktı.

Aradan geçen seçimlerde Kanal İstanbul'u...