23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak?

Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak?

Kanal İstanbul, toplamda 453 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Yenişehir'in bir parçası olarak tasarlanıyor. 44 kilometrelik uzunluğa sahip Kanal İstanbul'un 25 metre derinlikte olması planlanıyor...



Kanal İstanbul'la ilgili tanıtım videosunun yayınlanmasıyla birlikte birçok detay ortaya çıktı. Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


453 milyon metrekarelik Yenişehir'in en önemli parçası Kanal İstanbul 44 kilometrelik uzunluğunda, 25 metre derinlikte tasarlandı. 20 milyar liralık maliyetle inşa edilecek olan Kanal İstanbul toplam 30 milyon metrekarelik alanda konumlandırılıyor. 


Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak olan Kanal İstanbul'da 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak. 


Küçükçekmece Gölü'nü tekrar canlandıracak proje; 400 metre tasarlansa da Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metrekareden yaklaşık 2 bin 200 metreye kadar genişleyecek. 


Kanal İstanbul'da doğu ve batı yakası şeklinde kurulacak olan Yenişehir'i bağlayacak 10 köprü, serbest bölgeler, küçük tekneler için marinalar, sergi, konferans gösteri merkezi, kültür merkezi yapıları, camiler ve müze yer alacak. 


Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak? 

Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak sorusunun yanıtı ise henüz belirlenmedi...


60 soruda Kanal İstanbul için tıklayınız


Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak?




Geri Dön