25 / 04 / 2024

Kapadokya balonları

Kapadokya balonları

Kapadokya bölgesi, butik otel olarak turizme kazandırılması ile birlikte tarihi dokunun en gerçekçi korunduğu dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline geliyor.

Dünyanın en gözde balon uçuş alanı: Kapadokya!

Kapadokya dünyada sıcak hava balonculuğunun en gözde merkezi haline geldi. Kapadokya'da doğa ile tarihin eşsiz uyumunu gökyüzünden izlemek isteyen turistlerin tercih ettiği sıcak hava balonları, ülke tanıtımına da katkı sağlıyor.

Kapadokya'da balonlar GPS'le takip ediliyor!

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi "2013 yılında 430 bin kişi balona bindi. Bu yıl ki rakamlara baktığımızda sene sonuna kadar 500 bin yolcu rakamına ulaşılacağına inanıyorum" dedi.

Kapadokya'da hava balon turları bölge turizmine katkı sağlıyor!

Peribacaları, kayadan oyma ev ve kiliseleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini gökyüzünden izlemek isteyen turistlerin tercih ettiği sıcak hava balon turları, hem bölge turizmine hem de ekonomiye katkı sağlıyor...

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 

Sıcak hava balonlarıyla bilinen Kapadokya'da en ucuz uçuş fiyatı 100 Euro olunca yerli turistler fiyatlara tepki gösterdi. Türkler, balonları yalnızca izlemekle kaldıklarını söyledi. 

Kapadokya'daki balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Kapadokya'da kültür, Erciyes'te kayak turizmi ile gelişiyor!

Peri bacaları ve de balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı.

Kapadokya ve Erciyes Dağı aynı turizm paketinin içinde pazarlanıyor!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı. İkisi bir arada paketi sunuluyor.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Kapadokya'da turist sayısı 3 milyona yaklaştı!

PERİBACALARI, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya'ya 11 ayda turist yağdı!

Peribacaları eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya Avla Dağı ve çevresine sit irdeleme!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kapadokya Bölgesi Avla Dağı ve çevresi ile ilgili sit irdeleme çalışmalarının ivedilikle tamamlanarak sonuçların Kurul'a sunulmasına karar verdi. Kurul kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Havalimanı ihalesi 23 Ocak'a kadar uzatıldı!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde 21 Kasım olarak belirlenen son teklif verme süresi 23 Ocak'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Havalimanı ihalesi uzatıldı!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde 21 Kasım olarak belirlenen son teklif verme süresi 23 Ocak'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya bölgesi Çin'de tanıtıldı!

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesinin, Çin 'de düzenlenen etkinliklerde tanıtıldığı bildirildi. Çin'de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin faydalı geçtiği ve büyük ilgi ile karşılaşıldığı kaydedildi.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da geçen yıl sıcak hava balonuyla 300 bin yolcu uçtu. Ocak - Kasım döneminde bu sayı, 414 bin yolcu olarak kayıtlara geçti.

Kapadokya Havalimanı ihalesinde süre uzatımı yapıldı!

Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde teklif alma tarihi 23 Ocak 2015' e ertelendi.İhalenin, söz konusu tarihte saat 10.00'da yapılacağı açıklandı.

Kapadokya balonları Haberi

Kapadokya balonları

1990'lı yıllarda merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde Alman bir ailenin bölgeye yerleşmesi ve bunun ardından Fransız uyruklu turistlerin eski yapıları satın alması ile başlayan bölgedeki butik otel geleneği hızla yaygınlaşıyor. Bölgenin önemli turistik merkezlerinden biri olan Uçhisahn Belediye Başkanı Osman Süslü, belde de 1995'li yıllarda başlayan eski yapıların butik otel başta olmak üzere restaurant gibi turistik mekanlar haline dönüşmesi ile birlikte, yıkılmakta olan tarihi dokunun taze bir kana kavuştuğunu belirtti. Bölgede 400 e yakın küçük ve büyük eski yapının 2000'li yılların başında Türk turizmcilerinin de bu alanda kendilerini göstermesi ile daha sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilir hale getirildiğini vurgulayan Süslü, böylelikle hem tarihi dokuların yıkılıp tarihe karışmaktan kurtarıldığını, hem de turizm sektöründe etkin kullanımı ile birlikte bölgenin en...