23 / 04 / 2024

Kapadokya Ocak ayında turist sayısı

Kapadokya Ocak ayında turist sayısı

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi, bu yılın ilk iki ayında 209 bin 497 yerli ve yabana turist tarafından ziyaret edildi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Otomotivde ocak ayı rekoru geldi! Satışlar yüzde 71,7 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan rakamlara göre Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2024 yılı ocak ayında yüzde 56,6 oranında arttı. Böylelikle satışlar da resmen ocak rekorunu kırmış oldu.

Ocak'ta Dacia alanlar ödemelere Ağustos ayında başlıyor! Sıfır araçlarda yeni yıl fırsatı! 

Sıfır araç alacaklar için dev kampanya başladı. Ocak'ta Dacia alanlar ödemelere Ağustos ayında başlıyor. İşte kampanyanın ayrıntıları ve Dacia 11 Ocak 2024 fiyat listesi...

Asgari ücret zammında yeni rakamlar peş peşe ortaya çıktı! 2024 Ocak ayında maaşlar ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretli 2024 maaş zamlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Asgari ücret zammında yeni rakamlar ortaya çıktı! 2024 Ocak ayında maaşlar ne kadar olacak?

Ödemelerde son dakika müjdesi! Zamlar tek tek hesaplandı: 2024 Ocak ayında 65 yaş, Evde Bakım, dul ve yetim...

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte maaş zamları yeniden gündeme geldi. Ödemelerde son dakika müjdesi vatandaşları heyecanlandırdı. Maaşlar tek tek hesaplandı. İşte 2024 Ocak ayında 65 yaş, Evde Bakım, dul ve yetim...

Malatyalılara müjde! 5 bin afet konutu ocak ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da, depremzedeler için inşa edilen afet konutları, hızla yükseliyor. Afet konutlarından 5 bininin, yıl sonunda bitirilip 2024 yılı ocak ayında depremzedelere teslim edilesi planlanıyor.

Ocak ayı asgari ücret hakkında flaş açıklama

Ocak ayı asgari ücret rakamının ne kadar olacağı merak edilmeye devam ediliyor. Ocak ayı asgari ücret hakkında flaş bir rakam ortaya atıldı.

Uzman isim açıkladı: 2024'te asgari ücret bu kadar olacak! Ocak ayında asgari ücrete büyük zam geliyor

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Yerel seçim öncesi asgari ücrete ocak ayında da büyük bir zam bekleniyor. İşte detaylar...

SSK, Bağ-kur ve emekli sandığı emeklilerine müjdeli haber! 2024 Ocak zammında ilk rakam açıklandı!

Yılda iki kez güncellenen emekli ve memur maaşları Ocak 2024'te tekrar hesaplanacak. Milyonlarca emekli 2024 Ocak ayında emekli maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. SSK, Bağ-kur ve emekli sandığı emeklilerine müjdeli haber, ilk rakam açıklandı.

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

Kapadokya Ocak ayında turist sayısı Haberi

Kapadokya Ocak ayında turist sayısı

Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Kapadokya bölgesinde turistlerin ziyaretine açık bulunan Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray Örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirlerini bu yılın ilk iki aylık döneminde 209 bin 497 yerli ve yabana turist ziyaret etti. 



Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri geçen yılın aynı döneminde 204 bin 456 yerli ve yabana turist ziyaret etmişti. 


Yeni...