05 / 12 / 2025

Kapadokyaya rekor ziyaretci

Kapadokyaya rekor ziyaretci

Kapadokya'daki tarihi ve turistik merkezleri 7 ayda, 1 milyon 343 bin 62 yerli ve yabancı turist ziyaret etti

Dolar/TL yeniden rekor seviyelere yaklaştı!

Dün piyasaların kapanışına doğru 7.50'yi aşarak rekor tazeleyen dolar/TL kuru bugün 7.49'un üzerinde, euro/TL 8.90'ın üzerinde işlem görüyor.

Euro rekor seviyeye yükseldi!

Euro 8.89'la yeni bir rekor seviyeye yükseldi. Dolar/TL kuru, yeni haftanın ilk gününde 7.49 liradan alıcı buluyor.

New York'ta kira fiyatlarında rekor düşüş!

New York'un Manhattan bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle kiralardaki düşüş ve boş dairelerin oranı Ağustos'ta rekor seviyeyi gördü.

Dolar rekor seviyesine yaklaştı!

Dolar önceki gece olduğu gibi dün gece de düşük hacimli piyasada rekor bir seviyeye yükseldi. Gece saatlerinde 7.4690'ı aştı.

Konut kredi faizleri değişti! Rekor geldi!

Tarihin en düşük faizli kredisini gören vatandaşın ev alma iştahı arttı. Temmuz ayında konut satışında rekor üstüne rekor kırıldı. 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık en yüksek satış rakamına ulaşıldı.

Ev'de çifte rekor!

Kamu bankaları tarafından konut kredi faizlerinin düşmesiyle çifte rekor yaşandı. Temmuz'da hem kredili satışta hem toplam satışta tüm zamanların rekoru kırıldı.

Kredili konut satışlarında yeni rekor!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 rakamına ulaştı ve tarihi rekor kırıldı. İpotekli (kredili) konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 900,6 artarak 130 bin 721 oldu. 

Berat Albayrak: Konut satışları Temmuz'da tarihi rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayı konut satış istatistiklerine ilişkin olarak "Konut satışları temmuzda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı." dedi.

Uygun kredi imkanlarıyla konut satışlarında rekor kırıldı!

Bankalar tarafından sunulan uygun kredi imkanlarıyla konut satışlarında rekor seviyeye ulaşıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye yeni bir başarı hikayesi yazacaktır" dedi.

Ev satışları arttı fiyatlar rekor kırdı!

Kovid-19 salgını sürecinde küçük ölçekli işletmeler desteklendi, vergiler düşürüldü, kira yardımı yapıldı ve daha birçok destek sırf ekonomi canlansın diye yapıldı. Bu desteklerin içinde konut kredisi faizlerindeki indirim de yer aldı. Ev satışları arttı fiyatlar rekor kırdı...

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Altının gram fiyatı, 468 lira ile rekor seviyeye çıkmasının ardından 467 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 767 lira, Cumhuriyet altını 3.135 liradan satılıyor.

Gram altın rekor tazeledi: 428 TL!

Ons altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş gram altın fiyatlarında yukarı yönlü harekete sebep oldu. Ons altın 1944 dolar seviyesine ulaşarak tarihi rekor seviyeye çıktı. Gram altın ise 428 TL'yi gördü.

Gram altın rekor tazeledi!

Piyasalardaki bol likidite ve güven liman arayışının desteklediği altın fiyatlarında yükseliş trendi sürüyor. Spot altının onsu 1.824 dolarla 9 senenin zirvesinde seyrederken; gram altın bugün 403 lirayla rekor tazeledi.

Kapadokyaya rekor ziyaretci Haberi

Kapadokyaya rekor ziyaretci

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yılda ortalama 2,5 milyon turistin geldiği Kapadokya bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalıyla turistlerin ziyaretine açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa ören yerleri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya müzeleri, Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar kiliseleri ile Özkonak, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında yer alıyor.

Bölgede, en çok ziyaret edilen mekanlar sıralamasında, Göreme Açık Hava Müzesi 81 bin 813 kişi ile birinci, Hacıbektaş Veli Müzesi 46 bin 636 kişi ile ikinci ve Kaymaklı Yeraltı Şehri de 46 bin 300 kişi ile üçüncü oldu.


Bölgeyi bu yıl ocak-temmuz döneminde 337...