17 / 04 / 2024

Gram altın rekor tazeledi!

Gram altın rekor tazeledi!

Piyasalardaki bol likidite ve güven liman arayışının desteklediği altın fiyatlarında yükseliş trendi sürüyor. Spot altının onsu 1.824 dolarla 9 senenin zirvesinde seyrederken; gram altın bugün 403 lirayla rekor tazeledi.



Koronavirüs aşısına ilişkin pozitif gelişmelere karşın altın ve gümüş başta olmak üzere değerli madenler, mevcut düşük faiz ve bol likidite ortamından destek bulmaya devam ediyor. Sputniknews'te yer alan habere göre, küresel piyasalarda altın fiyatlarında yaşanan bu artışlar, yurt içinde de altın fiyatlarında tarihi seviyelerin görülmesini sağlıyor.

Son 9 senenin en yüksek seviyelerine takın seyreden 1.820 doları gören spot altının ons fiyatındaki bu yükselişler COVID-19 vakalarında yaşanan artışa dair endişeler ve yeni ekonomik canlandırma paketlerinin enflasyona dair yarattığı beklentilerden de destek buluyor.

Gram altın 403 lirayı geçti


Saat 12:00 itibarıyla spot altının onsu 1824 dolar düzeyine kadar tırmandı. Aynı dakikalarda gram altın fiyatları ise rekor seviyeler olan 402 TL'nin hemen üzerinde el değiştiriyor. Çeyrek altın 659 TL'den Cumhuriyet altını 2 bin 714 TL'den satılıyor.

Spot altın fiyatlarına ilişkin bilgi notu paylaşan Ziraat Yatırım Menkul Değerler, altın fiyatlarında ilk direnç seviyelerini 1832 dolar şeklinde belirlerken ana direnç noktasının ise 1846 dolar düzeyinde olduğunu duyurdu. Kuruma göre direnç seviyesi de 1.813 dolarda.

'Altın 1.920 doları hedefliyor'


Ahlatçı Yatırım tarafından hazırlanan analizde ise Kasım 2011 - Ekim 2012 tarihleri arasında üç defa test edilen 1795 dolar seviyesi üzerinde fiyatlanması süren spot altın fiyatlarının, yaşanan ikinci dalga endişeleri ve beklenen ABD seçimleri doğrultusunda 1920 dolar seviyesini hedef aldığına işaret edildi. Spot altın için Ahlatçı Yatırım tarafından destek seviyeleri 1810 / 1787 / 1747 dolar şeklinde belirlenirken; direnç seviyeleri ise 1848 / 1884 / 1920 dolar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön