27 / 04 / 2024

Kapalıçarşı restorasyon projesi

Kapalıçarşı restorasyon projesi

550 yıllık tarihiyle İstanbul'un simgesi haline gelen tarihi Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Fatih Belediyesi tarafından yürütülen çalışma vatandaştan da destek görüyor.

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 2022 yılının yazında tamamlanacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmalarının 2022 yılının yazında bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Binali Yıldırım, Kapalıçarşı çatısında restorasyonu inceledi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkıp restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu büyük ölçüde tamamlandı!

İstanbul'daki Kapalıçarşı’da devam eden çatı ve alt yapı restorasyonunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmaları  Nisan ayında sona erecek.

Kapalıçarşı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Dünyanın en büyük ve en eski alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaptırdığı şaheserlerden biri olan tarihi Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmalarında gelinen son durum havadan görüntülendi.

Yozgat Tol Çarşı bölgesinde restorasyon inşaatında sona gelindi!

Yozgat Belediyesi tarafından hazırlanan tarihi çarşı restorasyon projesi kapsamında Tol Çarşı bölgesinde başlatılan restorasyon inşaatında sona gelindi.

Kapalıçarşı'da restorasyon devam ediyor!

555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları 9’uncu ayına girdi. Kapalıçarşı'da restorasyon devam ediyor.

Tarihi Kapalıçarşı’nın çatısında restorasyon başladı!

554 yıllık Kapalıçarşı’nın çatısı yenileniyor. Çalışmalara başlanan restorasyon Fatih Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleşecek.

Kapalıçarşı restorasyon projesi Haberi

Kapalıçarşı restorasyon projesi

Fatih Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mus­ta­fa De­mir Ka­pa­lı­çar­şı­’da ya­pı­lan res­to­ras­yon ça­lış­ma­la­rın­dan bah­set­ti.  De­mir “Ka­pa­lı­çar­şı, ‘kul­la­na­nı çok sa­hi­bi yo­k’ di­ye ta­nım­la­ya­bi­le­ce­ği­miz bir yer­di. Biz bu­nu de­ğiş­ti­ri­yo­ruz. Ta­ri­hi ye­ni­den can­lan­dı­ra­rak, kul­la­na­nın sa­hi­bi ol­du­ğu bir şek­le dö­nüş­tü­rü­yo­ru­z” de­di. Baş­kan De­mir, Ka­pa­lı­çar­şı'da ya­pı­lan ye­ni­le­me­nin sa­de­ce ya­pı­sal ol­ma­dı­ğı­nı da be­lirt­ti.

Böy­le­si­ne önem­li ta­ri­hi mi­ra­sın sa­de­ce şek­li de­ğil, yö­ne­tim­sel res­to­ras­yo­nun­dan bah­se­den De­mir “Ka­pa­lı­çar­şı'nın tek so­ru­nu yok. En önem­li so­run­la­rın­dan bi­ri yö­ne­ti­mi­nin ol­ma­ma­sı. Kul­la­na­nı çok, sa­hi­bi yok di­ye­bi­le­ce­ği­miz bir yer­di. Yö­ne­tim ku­ru­lu oluş­tu­ru­la­mı­yor­du. Çün­kü mev­cut Kat Mül­ki­ye­ti Ka­nu­nu’­na gö­re ay­rı ay­rı par­sel­ler­den oluş­muş bir ya­pı­ tek par­sel ola­rak gö­rü­le­me­di­ğin­den bir yö­ne­tim oluş­tu­ru­la­maz­dı. Bun­la­rın hep­si­ni çö­zü­me ka­vuş­tur­du­k” de­di.

Bir ta­raf­tan pro­je­yi ge­liş­ti­rir­ken bir ta­raf­tan da hu­ku­ki en­gel­le­rin kalk­ma­sı­nı bek­le­dik­le­ri­ni be­lir­ten Baş­kan De­mir, “Çı­kan ye­ni ka­nun­la Ka­pa­lı­çar­şı ve ben­ze­ri ya­pı­la­rın yö­ne­tim ku­rul­la­rı...