16 / 04 / 2024

karadeniz bölgesi eylem planı

karadeniz bölgesi eylem planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğinden kaynaklanan afetler nedeniyle Karadeniz Bölgesi’nden başlattıkları eylem planı çalışmasını Türkiye’nin yedi bölgesinin tamamında uygulamaya alacaklarını açıkladı. Kurum, geleceğin şehirlerinin ön tanıtımını yaptı.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karadeniz için stratejik eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi aldığı göçlerle cazibesini artırıyor!

1950’li yıllardan sonra hızla büyükşehirlere göç veren Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son 10 yılda geri dönüşler hızlandı. TÜİK istatistiklerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesi nüfusu, 2007-2016 yılları arasında aldığı göçler ile cazibesini arttırmaya başladı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ne 21 milyar liralık yatırım yapılacak!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ve bir eylem planı yaptık. Bu eylem planımız 5 yıllık süreçte Doğu Anadolu Bölgesi'ne 21 milyar liralık yatırımı öngörüyor" dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşümü Canik'te!

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atan Samsun Canik Belediyesi, Soğuksu ve Yeni Mahallelerde dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Toplam 256 dönüm alanda dönüşüm projesi yürütülecek.

Karadeniz Bölgesi turizmde avantajlı sene yaşayacak!

Rusya’daki kriz, Avrupa’daki durgunluk Ege ve Akdeniz deki turizm beldelerinde ciddi rezervasyon kayıpları yaşanırken Karadeniz bölgesi yazı sıkıntısız geçirecek.

Karadeniz'e 14 tünel ve 22 kilometre bölünmüş yol geliyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 22 km bölünmüş yol ve 14 adet tünel yapılacağı belirtildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 14 yeni tünel yapılacak!

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 22 km bölünmüş yol ve 14 adet tünel yapılacağı belirtildi.

Karadeniz turizm ve ticaret merkezi olacak!

Doğu Karadeniz Bölgesi, son 12 yılda aldığı yatırım ve ekonomik-sosyal yönden sağlanan gelişim sebebiyle kabına sığmadı. DOKAP Eylem Planı ile Doğu Karadeniz Bölgesi turizm ve ticaret merkezi haline getirilecek.

Fikri Işık: Akdeniz, Ege-Marmara ve Karadeniz'e yatırım bölgesi kurulacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz’e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek

Karadeniz Bölgesi’nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor!

Karadeniz Bölgesi ’ nin ilk botanik bahçesi Ordu’da yapılıyor. Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, İstanbul ' daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak...

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu.

karadeniz bölgesi eylem planı Haberi

karadeniz bölgesi eylem planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, güçlü bir Türkiye olmanın yolunun sağlıklı ve kimlikli şehirlerden geçtiğini vurgulayarak, insan odaklı, kimlikli ve yaşanabilir şehirlerin oluşturulabilmesi için "Mekansal Strateji Planı" hazırladıklarını söyledi. Kurum, planı yaparken şehirleri çevresiyle, doğasıyla, tarihi dokusuyla, yerleşik nüfusuyla ve iktisadi yapısıyla bir bütün olarak ele aldıklarını belirtti. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, kentsel dönüşüm ve iklim değişikliği projelerinin öncelikli gündem maddelerinden olduğunu ifade eden Kurum, kayıpların, acıların önüne geçebilmek için sel, heyelan, deprem gibi afetleri, sağlıksız yapılaşmayı bir arada değerlendirerek hem kentsel dönüşüm hem de iklim değişikliğine dair eylem planlan hazırladıklarım kaydetti. Kurum, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan afetler nedeniyle Karadeniz Bölgesi’nden başlattıkları eylem planı çalışmasını önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yedi bölgesinin tamamında devreye alacaklarını açıkladı.

81 İLE...