26 / 04 / 2024

Karadeniz için stratejik eylem planı hazırlanıyor!

Karadeniz için stratejik eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu'da yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi.

Bakan Kurum, selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

Ordu Valiliği'ni ziyaret eden Kurum, Vali Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan selin yol açtığı hasara ilişkin bilgiler aldı.

Bakan Murat Kurum, Valilik'teki brifingin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Ağustos'ta Ordu'da yaşanan sel felaketine ilişkin Bakanlığın tüm birimleriyle tespitlerde bulunacağını belirtti.

Yaşananların "elim bir olay ve afet" olduğunu söyleyen Kurum, "Metrekareye 253 kilograma varan bir yağış söz konusu. Buna ilişkin yapmamız gerekenler neyse bunların yerinde tespitlerini yapacağız." dedi.

Sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşa başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar temennisinde bulunan Kurum, "İnşallah böyle bir olayın bir daha yaşanmaması üzerine alınması gereken tedbirler neyse tüm birimlerimizle alıyor olacağız." diye konuştu.

Selde hasar gören yerlerle ilişkin Belediye Başkanı Yılmaz ile görüştüklerini dile getiren Kurum, şu şekilde konuştu:

"Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle hasar gören tüm binaların, yolların tespitlerini bir hafta içerisinde tamamlayarak, 2 ay içerisinde de belediyemize gerekli kaynağı İller Bankamızdan sağlayarak, hızlı bir biçimde bunların inşaatı bitirilecek. İller Bankası, TOKİ, Yapı İşleri ile yapılması gerekenleri de iki ay içerisinde hızlı bir şekilde bitirmeyi amaçlıyoruz." 

Bakan Kurum, yaşanan iklim değişikliğine değinerek, "Derelerin kesitlerinden tutun da altyapıların kesitlerine varana kadar biz tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Bu eylem planı çerçevesinde de sahada hızlı bir şekilde uygulamalarını yapacağız." değerlendirmesini yaptı.

Böyle elim bir olayın en son 20 yıl önce meydana geldiğini belirten Kurum, şöyle konuştu:

"Tabii ki bu afet. Altyapılar hiçbir zaman bu kesitlere göre, yağışlara göre hesap edilemez. Ancak bu yağışlardan, afetlerden en az hasarla nasıl ayrılabiliriz, nasıl çıkabiliriz, vatandaşımızı, milletimizi en az hasarlı şekilde nasıl bu afetlerden kurtarabiliriz, bunun çalışmasını da tüm Karadeniz Bölgesi için yapıyoruz. İnşallah bunu da yakın zamanda sahada uygulayacağız."

Murat Kuram'a ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları ile bazı bürokratlar da eşlik etti. 


Geri Dön