29 / 03 / 2024

ordu sel 2018

ordu sel 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi.

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2018'de Altınordu kıyılarında inşa edilen gökdelenlerin yıkıldığını açıkladı. 

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu’da 2 yıl önce gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Ordu'da 182 konut tahliye edildi!

Ordu'da sel afetinden sonra heyelan tehdidi arttı. 8 ayda Altınordu, Çaybaşı, Aybastı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Perşembe ve Ünye ilçelerinde heyelan sonucu 182 konut tahliye edildi.

Ordu'da 166 konut taşınacak!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, geçtiğimiz Ağustos ayından bu zamana kadar 10 aylık süreç içinde ilçelerde sel veya heyelan afetleri sebebiyle 166 konutun nakline karar verildiğini açıkladı.

Ordu Hz. Bilal Cami'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Hz. Bilal Cami'nin kaba inşaatını tamamlıyor.

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Reysaş GYO 4 adet gayrimenkulünün 2018 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sakarya, Samsun ve Ordu'da yer alan toplam 4 adet gayrimenkulünün 2018 yıl sonu  değerleme raporunu yayınladı. 

Ata GYO 11 gayrimenkulünün 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı!

Ata GYO portföyünde yer alan Gebze, Düzce, Giresun, Nevşehir, Ordu, Kayseri, Lüleburgaz, Çanakkale illerindeki gayrimenkullerin 2018 yıl sonu değerleme raporlarını yayınladı...

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

2018'de inşa edilen Devlet okulları meclis gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 2018 yılında inşa edilen Devlet okul sayısını illi Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu..

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı da yıkılacak!

7 ağustos 2018 tarihinde meydana gelen sel nedeniyle  büyük hasar gören Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı için yıkım kararı alındı...

Ordu'da tahliye edilen 18 ev için yıkım kararı!

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde, sel sonrası risk nedeniyle tahliye edilen 18 ev için yıkım kararı verildi. 

Ordu'da yıkılan binalar ve yollar yeniden inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin ardından Ordu'da incelemelerde bulundu. Kurum, bölgede yıkılan yol ve binaların yeniden inşa edileceğini ve iki ayda tamamlanacağını söyledi.

ordu sel 2018 Haberi

ordu sel 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu'da yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi.

Bakan Kurum, selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

Ordu Valiliği'ni ziyaret eden Kurum, Vali Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan selin yol açtığı hasara ilişkin bilgiler aldı.

Bakan Murat Kurum, Valilik'teki brifingin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Ağustos'ta Ordu'da yaşanan sel felaketine ilişkin Bakanlığın tüm birimleriyle tespitlerde bulunacağını belirtti.

Yaşananların "elim bir olay ve afet" olduğunu söyleyen Kurum, "Metrekareye 253 kilograma varan bir yağış söz konusu. Buna ilişkin yapmamız gerekenler neyse bunların yerinde tespitlerini yapacağız." dedi.

Sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşa başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar...