29 / 03 / 2024

Ordu'da 166 konut taşınacak!

Ordu'da 166 konut taşınacak!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, geçtiğimiz Ağustos ayından bu zamana kadar 10 aylık süreç içinde ilçelerde sel veya heyelan afetleri sebebiyle 166 konutun nakline karar verildiğini açıkladı.



Ordu Valisi Seddar Yavuz, geçtiğimiz Ağustos ayından bu zamana kadar 10 aylık sürede ilçelerde sel veya heyelan afetler nedeniyle 166 konutun taşınacağını söyledi.

Samsun Son Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ordu'nun bir afet haritasının bulunduğunu, zaman zaman vatandaşların ikazlara rağmen buralarda bir ev yapma arzusu içinde olduğunu kaydeden Vali Yavuz, ''Ordu, çok engebeli arazisi olan, dolayısıyla ev yapma konusunda arsa bulma konusunda zorlukları olan bir bölgemiz ve herkes atasının bulunduğu bölgeden de ayrılmak istemiyor. Türk Milleti olarak toprağa bağlı insanlarız. Devlet olarak bizim birinci önceliğimiz vatandaşımızın saçının teline zarar gelmemesidir yani can güvenliğidir. Biz diyoruz ki, cana gelmesin, mala gelsin. Malı, büyük devlet olarak telafi ederiz, hep ettik'' diye konuştu. 

Geçtiğimiz Ağustos ayından bu zamana kadar 10 aylık süreç içinde ilçelerde sel veya heyelan afetleri sebebiyle 166 konutun nakline karar verildiğini sözlerine ekleyen Vali Yavuz, ''Aybastı ilçesi Sağlık Mahallesinde 29 konut, Fatsa ilçesi İslamdağ'da 16 konut, Fatsa ilçesi İnönü Mahallesi 6 konut, Gölköy ilçesi Sarıca ve Kuşdoğan Mahallesi'nde 72 konut, Altınordu ilçesi Delikkaya Mahallesi'nde 2 konut olmak üzere 125 konut şu anda nakil için karar alınmış yani afet bölgesi ilan edilmiştir. Nakil edilen konut sahiplerine de 'nereye gidersen git' denmemiş, her bir konut sahibi için 8 bin 500 TL'lik kira yardımı gerçekleştirilmiştir'' açıklamasında bulundu.

Vali Yavuz, 8-9 Ağustos 2018 tarihinde oluşan sel afetinde zarar gören 41 konutun nakline karar verildiğini, 32 konutla ilgili olarak önleyici tedbirler duvar ve diğer donatıların yapılması konusunda kararlar alındığını da ifade etti. Yavuz, yine bu vatandaşlara 8 bin 500 TL olmak üzere kira yardımlarının ödendiğini ifade etti.


 


Geri Dön