25 / 04 / 2024

Ordu heyelan

Ordu heyelan

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Ordu Aybastı'daki heyelanda 22 bina ve 31 konut yıkıldı!

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Aybastı ilçesinde yaşanan heyelan sonrası birçok binanın yıkıldığı bölgede incelemeler yaptı.

İhtiyacımız planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma!

AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Afet yönetimi açısından başarılı bir örnek var. Umarım bu heyelanlar tekrarlanmaz ancak planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma bizim ihtiyacımız." dedi...

Ordu'da heyelandan etkilenen vatandaşların sorunları çözülüyor!

Kriz Masası Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun, "Heyelandan etkilenen vatandaşlarımız rahat edene kadar buradayız" dedi...

Ordu'daki heyelanda can kaybını risk azaltma çalışmaları önledi!

Ordu'da heyelan meydana gelen bölgede, AFAD tarafından 2015 yılından bu yana belli aralıklarla kontroller yapıldığı ve riskli oldukları tespit edilen binaların boşaltılmasıyla can kayıplarının önlendiği belirtildi.

Ordu'da yıkılan konutlar yeniden inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Ordu'daki heyelanda yıkılan konutların inşasına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Mehmet Hilmi Güler'den heyelan açıklaması!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan ile ilgili açıklama yaptı.

Ordu'da 61 bina ve 80 konut tahliye edildi!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Aybastı ilçesinde olan heyelana ilişkin, "Şu ana kadar 61 bina ve 80 konutu tahliye etmek durumunda kaldık, 22 bina, 31 konut ve bir cami maalesef yıkıldı." açıklamasında bulundu.

Ordu'da 3 ev yıkıldı biri yana yattı!

Ordu Aybastı'da çatlaklar oluşan evlerden 3'ü tamamen yıkılırken, 1'i yana doğru yattı.

Ordu'da 182 konut tahliye edildi!

Ordu'da sel afetinden sonra heyelan tehdidi arttı. 8 ayda Altınordu, Çaybaşı, Aybastı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Perşembe ve Ünye ilçelerinde heyelan sonucu 182 konut tahliye edildi.

Ordu'da 166 konut taşınacak!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, geçtiğimiz Ağustos ayından bu zamana kadar 10 aylık süreç içinde ilçelerde sel veya heyelan afetleri sebebiyle 166 konutun nakline karar verildiğini açıkladı.

Ordu'da heyelan riski nedeniyle bazı evler boşaltıldı!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, bir mahalledeki heyelan riski sebebiyle bazı evlere nakil kararı verildi.

Ordu'da heyelandan etkilenen vatandaşlara kira yardımı!

Ordu Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada Aybastı ilçesinde heyelan riski nedeniyle evleri boşaltılacak vatandaşların kiralarının karşılanacağını, peşin olarak ödeme yapılacağını bildirdi.

Ordu'da heyelan nedeniyle bazı evler boşaltıldı!

Ordu Aybastı'daki bir mahalledeki heyelan sebebiyle 17 bina için nakil kararı verildi.

Ordu'da heyelan meydana geldi!

Ordu Gülyalı'da sağanak nedeniyle 6 mahallede heyelan meydana geldi, risk altındaki 7 evden biri boşaltıldı, bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı. Vatandaşlar "Can güvenliğimiz kalmadı" diyor...

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Ordu’nun Aybastı sakinleri yeni konutlarını bekliyor!

Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 1.5 sene önce yaşanan heyelan nedeniyle birçok vatandaş evsiz kalmıştı. Evsiz kalan mahalle sakinleri TOKİ’nin gelecek yıl teslim edeceği evleri bekliyor.

Ordu'da heyelan nedeniyle boşaltılan konutlarda oturum kararı verildi!

Ordu'da meydana gelen heyelanda 12 bina güvenlik açısından tahliye edilmişti. Tahliye edilen binalarda kamete devam edilmesi yönünde karar verildi...

Ordu'da 12 binanın tahliye edildiği heyelan bölgesinde inceleme başlatıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekipleri olay yerinde inceleme başlattı...

Ordu'da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, son haftalarda ciddi yağış aldığını ve kar sularının erimeye başlamasıyla bazı mahallelerde heyelan ile göçüklerin olduğunu belirtti...

Ordu Gölköy'de konut edindirme hakkı önerisi!

Ordu ili Gölköy ilçesinin Sarıca Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan sonrası risk altında bulunan tüm evler için vatandaşların yeniden konut edindirme hakkından yararlandırılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu'da riskli 69 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde, heyelan tehdidi altında bulunan gece saatlerinde 69 hane, tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ordu Aybastı'daki heyelanda 22 bina ve 31 konut yıkıldı!

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Aybastı ilçesinde yaşanan heyelan sonrası birçok binanın yıkıldığı bölgede incelemeler yaptı.

Ordu Aybastı'da heyelan sonrası verilecek konut desteği mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesinde gerçekleşen heyelan sonrası vatandaşlara verilecek destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ordu'daki heyelanda can kaybını risk azaltma çalışmaları önledi!

Ordu'da heyelan meydana gelen bölgede, AFAD tarafından 2015 yılından bu yana belli aralıklarla kontroller yapıldığı ve riskli oldukları tespit edilen binaların boşaltılmasıyla can kayıplarının önlendiği belirtildi.

Ordu heyelan Haberi

Ordu heyelan

İnkur Mahallesi Kabadayı Küme Evleri'nde, 1 Şubat tarihinde yaşanan yoğun yağışlar  sonucu oluşan heyelanın ardından tahliye edilen yapılarda AFAD Koordinasyonunda teknik inceleme yapıldı. Gerçekleştirilen incelemelerden sonra tahliye edilen 14 evden fazla riskli olan 2 binanın  yıkımına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Başkan Yardımcıları; Orhan Gürel ve Ali Kemal Mehel ile heyelanın yaşandığı alanda yıkım bölgesinde incelemede bulundu.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, gazetecilere inceleme anında açılama yaptı. Heyelanın meydana geldiği alanda 14 yapıdan 13'ünün risk altında olduğunun tespit edildiğine dikkat çekerek, "Bu binalardan ikisinde, çok tehlikeli durum arz etmesi sebebiyle AFAD koordinasyonunda Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak yıkım çalışmalarına başladık" şeklinde konuştu.

Tavlı, afetten etkilenen vatandaşlara maddi destek verildiğini kaydederek şunları...