25 / 04 / 2024

Ordu'da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Ordu'da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, son haftalarda ciddi yağış aldığını ve kar sularının erimeye başlamasıyla bazı mahallelerde heyelan ile göçüklerin olduğunu belirtti...



Ordu'da son günlerde aşırı yağışların etkisi ile heyelan meydana geldi. Bölgede 12 bina boşaltıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ordu'da heyelam meydana geldi. Bölgede 12 bina boşaltıldı.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, yaptığı açıklamada, ilçenin son günlerde çok yağış aldığını ve kar sularının erimeye başlamasıyla bazı mahallelerde heyelan ile göçüklerin olduğunu dile getirdi.

En ciddi heyelanın Toygar Mahallesi'nde olduğunu belirten Geçtan, mahalledeki 12 binanın tedbir amacıyla boşaltıldığını, evlerde kalan yaklaşık 25 kişinin akrabalarının yanına ve otellere yerleştirildiğini söyledi.

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, Toygar Mahallesi'nde bugün meydana gelen heyelan sonrası Vali Seddar Yavuz’un talimatı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün teknik elemanlarınca bölgeye gidilerek yerinde inceleme çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Ordu da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Gece olması nedeniyle alanda detaylı inceleme yapılamadığı ancak heyelanlı sahada hareketlilik olduğunun gözlemlendiği aktarılan açıklamada, şunlar yer aldı:

"Bu sebeple bir sonraki incelemeye kadar (yarın) tedbiren 12 konut can ve mal güvenliği açısından boşaltılmıştır. Boşaltılan 12 binanın 3'ü boş durumdadır. Boşaltılan konutlarda bulunan aileler, imkanı olanlar akrabalarının yanında, imkanı olmayanlar ise Valimiz Seddar Yavuz'un vermiş olduğu talimatla Aybastı Kaymakamlığı ve Aybastı Belediyesince otele yerleştirilmek suretiyle geceyi geçireceklerdir. Yarın yapılacak detaylı inceleme neticesinde kati karar verilecektir."
 

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!


Geri Dön