26 / 04 / 2024

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.



Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre; Ünye ilçesine bağlı İnkur Mahallesi'nde yaşanan heyelanlarda bir dairenin duvarları yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı. Evinde çatlaklar meydana gelen Mahizer Özbay "Böyle bir şey görmedim. Her gece korkudan ağlıyorum" diye konuştu.

Ünye’nin İnkur Mahallesi’nde sağnak yağışlar ve kar yağışının ardından yaşanan heyelanlarda evler hasar aldı. 1,5 ay önce ilk heyelanlar tarım arazilerinde oluşmuştu.

Toplam 30 hanenin yer aldığı Kabadayı Küme Evleri'de yaşayan mahakke sakinleri gidecek yerleri olmadığı için hasarlı evlerinde yaşamaya devam eden vatandaşlar önlem alınmasını istiyor. Heyelanın ardından AFAD ekipleri, bölgede teknik inceleme başlattı. 

"15 bin lira kira yardımı yapılıyor"

İnkur Mahallesi Muhtarı Ömer Yıldırım yaşanan afet hakkında konuştu. Yıldırım, “Mahallemizdeki Kabadayı Küme Evleri mevkisinde yaklaşık 1.5 ay önce heyelan oldu. Bu heyelan sonucu 12 evimiz hasar gördü. Heyelan sonrası mahallemizde yapılan çalışma sonrasında 2 ev yetkililerce boşaltıldı. Diğer 10 ev ise izlenmeye alındı. Buradaki heyelandan yetkililerimizin haberi var. Gelip, kontrol ediyorlar. AFAD da gelip tutanak tuttu. Evlerini boşaltan ailelere 15 bin lira kira yardımı yapılıyor. Diğer evlerde fazla hasar olmadığı için takip ediliyor” diye ifade etti.

Ordu Ünye de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

'Çocuklarım karda kışta sokakta kaldı'

Mahalle sakini Hayriye Çakır, çoçukluğundan beri aynı mahallede yaşadığını söyleyerek, yaşanan heyelan nedeniyle evlerinde kalamadıkları belirtti.

Bir süreliğine akrabalarının dairesine yerleştiklerini ifade eden Çakır, “Bu heyelan 1.5 ay önce çatlaklıklarla başladı. Gittikçe büyüdü, evimize zararlar verdi daha sonra yetkililere haber verdik. Bizi evimizden dışarı çıkardılar. 1,5 aydır görümcemin evinde yaşıyorum ama ne kadar orada kalacağız. O insanlar da 2 ay sonra evlerine gelecekler. Çocuklarım, malım karda kışta sokakta kaldı. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.
70 yaşındaki Mahir Güneş de “Burada 1.5 aydan beri yaşadığımızı bir Allah bilir bir de biz biliriz. Başka kimse bilmez. Günden güne burası göçüyor. İki defa AFAD’dan geldiler, evleri boşaltacaklarını söylediler. Daha böyle bir şey görmedim. Devletimizin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Her gün korkuyoruz. Bu evlerde yatılır mı? Ev yıkılsa ne olacak? Altında kalacağız” diye konuştu.

Ordu Ünye de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Yaşadığı dairede çatlaklar oluşan Mahizer Özbay da “Evimiz, bu sene başımıza geçti. Daha böyle bir şey görmedim. Buraya dünyanın masrafını ettim ancak heyelan nedeniyle evimde hasarla oluşuyor. Her gece korkudan ağlıyorum. Camın kenarına gelip yatıyorum, sanki odun kırarmış gibi çıtır çıtır burası çatlıyor. Yardım bekliyorum. Bizim burası elimizden giderse nasıl geçineceğiz. Bizim burada bahçemiz var. Bizi oraya yerleştirsinler. Burada tek başıma yaşıyorum, korkuyla duruyorum. Daha başka çarem yok. Burada her gün göçükler oluşuyor” dedi.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!
TOKİ'den Ordu'ya 74 yeni konut müjdesi!


Geri Dön