25 / 04 / 2024

Ordu Gölköy'de konut edindirme hakkı önerisi!

Ordu Gölköy'de konut edindirme hakkı önerisi!

Ordu ili Gölköy ilçesinin Sarıca Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan sonrası risk altında bulunan tüm evler için vatandaşların yeniden konut edindirme hakkından yararlandırılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu ili Gölköy ilçesinin Sarıca Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan sonrası risk altında bulunan tüm evler için vatandaşların yeniden konut edindirme hakkından yararlandırılması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Adıgüzel, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Adıgüzel, ''Ordu ilimizinin Gölköy ilçesinin Sarıca Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan sonrası yıkılma riski nedeniyle evlerinden çıkartılan vatandaşlarımızdan, evleri 1995 yılından sonra inşa edilenlere yeniden konut edindirme hakkı verilmediği iddia edilmektedir'' diye konuştu. 

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in soruları:
1- Sarıca Mahallesi de dahil Gölköy'deki bazı mahallelere ve halihazırda çok büyük bir heyelan faciası yaşamış Aybastı ilçesi Sağlık Mahallesi'ne daire heyelanla ilgili vermiş olduğum soru önergelerimizi yanıtlamayı düşünüyor musunuz?
2- Sarıca Mahallesi'nde heyelan sonrası inceleme yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç ev risk sahası içerisindedir?
3- Boşaltılan evlerde yaşayan vatandaşlarımızın barınma sorunları tamamen çözülmüş müdür? Vatandaşlarımızın canlı hayvanlarının barınma sorunlarına tam bir çözüm getirilmiş midir?
4- Evlerinin yapım tarihi 1995 yılı öncesi ve sonrası ayrımı yapılmadan, vatandaşlarımızın yeniden konut edindirme haklarından yararlanması için bir düzenleme yapılmakta mıdır?


Geri Dön