26 / 04 / 2024

Ordu Aybastı'da heyelan sonrası verilecek konut desteği mecliste!

Ordu Aybastı'da heyelan sonrası verilecek konut desteği mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesinde gerçekleşen heyelan sonrası vatandaşlara verilecek destekler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu'nun Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesinde gerçekleşen heyelan sonrası vatandaşlara verilecek desteklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Adıgüzel, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çelik, ''Ordu İlimizin Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesinde uzunca bir süredir peş peşe gerçekleşen heyelanın en sonuncusu ve en etkilisinden sonra mahallenin bir bölümü yıkılmış, önemli bir bölümü de yıkılma tehlikesi altında boşaltılmıştır. Konuyla ilgili bakanlık olarak yaptığınız açıklamada afete maruz alanla alakalı tespitlerin yapılmasına müteakip, vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde konutların inşasına en kısa sürede başlanacağı, konutların en kısa zamanda tamamlanıp vatandaşlarımızın sağlam, güvenli konutlarına oturtmalarının sağlanacağı ifade edilmiştir.'' diye konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in soruları:
1. Mahallenin sağlam zeminli başka bir bölgeye yeniden kurulması planlanmakta mıdır?

2. Afete maruz kalan vatandaşların evlerinin inşalarında ve bu evlere arsa tahsisinde vatandaşlarımızdan herhangi bir maddi destek beklenmekte midir, yoksa hibe yolu ile mi yapılacaktır?

3. Şayet vatandaşlarımızdan bir maddi destek bekleniyorsa, zaten maddi zorluklar çeken bir de üstüne evleri ve evlerinin bulunduğu arazileri tamamen yok olan bu insanlar herhangi bir maddi ödemeyi nasıl karşılayacaktır?


Geri Dön