18 / 04 / 2024

Ordu'da yıkılan konutlar yeniden inşa edilecek!

Ordu'da yıkılan konutlar yeniden inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Ordu'daki heyelanda yıkılan konutların inşasına en kısa sürede başlanacağını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığında (TOKİ) gerçekleştirilen iftar programına katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Ordu'nun Aybastı ilçesinde Şubat'ta meydana gelen ve etkisi devam etmekte olan heyelan nedeniyle Sağlık Mahallesi'nde 41 bina, 2 cami ve bir lojmanın boşaltıldığını söyledi.

Murat Kurum, "İyi ki de boşaltmışız. Bu tespitlerimiz neticesinde, dün meydana gelen heyelanda 22 bina ve 1 camimiz maalesef yıkıldı. Sevindirici olan tarafı, bu alanda yıkılan binaların içinde hiçbir vatandaşımızın yaşıyor olmaması." diye konuştu.

Ordu da yıkılan konutlar yeniden inşa edilecek!

Ordu'daki heyelan nedeniyle Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekiplerinin, zemini incelemek için sahaya ulaştıklarını ve detaylı bir zemin incelemesi yaptıklarını söyleyen Kurum, Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD ekiplerince de sahada tespit çalışmaları yapıldığını belirtti.

Bakan Kurum, bu süreçte vatandaşların mağdur edilmeyeceklerini söyleyerek şu şekilde konuştu;

"Afete maruz alanla alakalı tespitlerin yapılmasına müteakip, vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde konutların inşasına en kısa sürede girmiş olacağız. Bu sürede vatandaşlarımızı misafirhanelerde, otellerde misafir etmek suretiyle, akabinde de kira yardımı yapmak suretiyle konutları en kısa zamanda yapıp vatandaşlarımızı sağlam, güvenli konutlarına oturtmak istiyoruz. Ordu Aybastı ilçemizdeki vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi de iletiyoruz. Burada acil öncelikli alanların yapılması çok önemli. Biz bu projeleri tespit edeceğiz. Acil alanlardan başlamak suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlı bir şekilde yapmış olacağız."

 

Ordu'da 61 bina ve 80 konut tahliye edildi!


Geri Dön