29 / 03 / 2024

Bursa İmam Hatip Lisesi yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Bursa İmam Hatip Lisesi yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Bursa İmam Hatip Lisesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıp yeniden inşa edilecek...




Bursa İmam Hatip Lisesi´nin mevcut binalarının yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasını içeren protokol imza töreni, okulun bahçesinde ´mezunlar için´ düzenlenen pilav gününde yapıldı. Protokole; Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Recep Altepe, Vali Şahabettin Harput ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar imza koydu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan ve Bursa İmam Hatip Lisesi´nin 50 yıllık tarihini konu alan kitabın da tanıtıldığı etkinliğe; Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Mustafa Öztürk, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım ve İsmet Su, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Osman Pehlivan, Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Başkanı Halil Eldemir ve davetliler katıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İmam Hatip Lisesi´nin 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle camia mensuplarını kutladı. İmam Hatip liselerinin halkın okulları olduğunu, bu okullardan mezun olan gençlerin en kötü şartlar altında bile kendisini koruduğunu, Türkiye´de daima huzurun sağlanmasına çalıştığını belirten Başkan Altepe, "İmam Hatip liselerinde okuyan ve mezun olan arkadaşlarımız, bu ülkede hep barışı, kardeşliği ve huzuru tesis etmeye çalıştı. İnşallah bu anlayış, şimdiden sonra da artarak devam edecektir. Çünkü Türkiye’mizin İmam Hatip liselerine, barışa ve kardeşliğe, dayanışmaya, huzura ihtiyacı var" diye konuştu.


Başkan Altepe, 50 yıllık Bursa İmam Hatip Lisesi´nin tüm binalarıyla yıkılacağını, yıkılan yere yepyeni bir okul yapılacağını açıkladı. BİHMED yetkililerinin eski okulun yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına ilişkin kendilerine başvurduğunu belirten Başkan Altepe, eski okulun yıkılarak yerine 50 derslikli yeni bir okul ile 100 kişilik yurt binası ve bir adet spor salonu yapılması konusunda karar aldıklarını söyledi. Başkan Altepe, "Arkadaşlarımız geldiler ve ´Okulumuz çok eskidi. 50. yaşına girdi, dolayısıyla yaşlandı. Yeni okul, yurt ve spor salonu lazım´ dediler. Biz de uygun gördük. İnşallah eğitim ve yurt binaları ile spor salonu birer birer yenilenecek. Gelecek nesiller yeni binalarda eğitim görmüş, Türkiye´nin geleceğine katkı sağlamış olacak" şeklinde konuştu.


Yarım asırlık tarih Bursa belgeliğinde

Bursa İmam Hatip Lisesi´nin yıkılarak yapılmasına yönelik törende, Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ve okulun 50 yıllık tarihini, hatıralarını konu alan ´Bursa İmam Hatip Mektebi´nden İmam Hatip Liseleri´ne isimli kitabın tanıtımı da yapıldı. ´Bursa İmam Hatip Mektebi´ kitabıyla Bursa İmam Hatip Lisesi´nin tarihiyle hatıralarının kent belleğine aktarıldığını belirten Başkan Altepe, kitabın hazırlanmasında emeği geçenler ile yazarı Mustafa Öcal´a teşekkürlerini iletti.


Bursa Valisi Şahabettin Harput, İmam Hatip okullarından mezun olanların yakın tarihte yaşadığı sıkıntılara değindi. Her gecenin sabahı olduğu gibi yaşanan sıkıntıların da geride kaldığını, yerini rahatlığa ve huzura bıraktığını belirten Harput, gelinen noktanın kıymetinin bilinmesini, İmam Hatip okullarından mezun olanlardan İslamiyet´i en güzel şekliyle temsil etmelerini istedi. Vali Harput, Bursa genelinde yer alan 29 İmam Hatip lisesinde 15 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, sadece 2013 yılında bu okullara 8 bin 500 yeni kayıt yapıldığını bildirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa İmam Hatip Lisesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Öztürk, İmam Hatip okullarını 50 yıl önce doğan güneşe benzetti ve bir daha batmamasını diledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa´da İmam Hatip okullarında kayıt yapacak kontenjan bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Yetkililerden yeni okullar yapılmasının sağlanmasını isteyen Gülsar, "İmam hatip okuluna kayıt yaptırmak isteyen ve doluluk nedeniyle geri çevrilen bir öğrencinin vebalini taşıyamayız. O nedenle herkes elini taşın altına koymalıdır" dedi. 

BİHMED Başkanı Halil Eldemir, okulun yenilenmesine yönelik katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkürlerini iletti. Başkan Altepe´nin bugüne kadar hiçbir talebe olumsuz yaklaşmadığını hatırlatan Eldemir, "Başkanımızdan gerçekten Allah razı olsun. Bugüne kadar kendilerinden ne talep ettiysek, hepsini yerine getirdi" ifadelerini kullandı. Eldemir, Bursa İmam Hatip Lisesi´nin 50 yılını konu alan kitap nedeniyle de Başkan Altepe´ye şükranlarını iletti. Eldemir, katkıları nedeniyle Başkan Altepe ve Vali Harput’a birer plaket verdi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön