27 / 04 / 2024

Ordu'daki heyelan için kriz masası kuruldu!

Ordu'daki heyelan için kriz masası kuruldu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan için kriz masası kurdu.



Çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanın hemen sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi kriz masası kurulduğunu açıkladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Güler, Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesi’nde 15 Mayıs 2019 günü meydana gelen heyelan sonucu daha önceden tahliyesine karar verilen ve içinde 31 konutun bulunduğu 22 bina ile 1 camiinin tamamen yıkıldığını söyledi. Olayın meydana gelmesinden hemen sonra Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun’un Koordinasyon Başkanlığında 5 kişilik bir kriz masası oluşturduklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Heyelan afetinin meydana gelmesinin hemen ardından acil bir şekilde hem Ordu Büyükşehir Belediyesi hem de Aybastı İlçe Belediyesi bünyesinde kriz masası oluşturduk. İlk etapta tankerlerle içme suyu takviyesi yapıldı. İftar, sahur ve barınma sorunları ortadan kaldırıldı. Ayrıca olay mahallinde 1 adet ambulans ekibi ile 2 psikolog 24 saat halkımıza hizmet verecek. Vatandaşlarımızın iftar, sahur, barınma sorunu ve diğer ihtiyaçları eksiksiz karşılanacak” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR TÜM İMKÂNLARIYLA BÖLGEDE

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, heyelanın olduğu günün sabahında belediyenin tüm imkânlarının olay yerine yönlendirildiğini de söyledi. Başkan Güler, çalışmalar hakkında şöyle konuştu: “İlk etapta isale hattı ile içme suyu tahliye hattı deplase edilerek yenilendi. Şikâyet konusu olan arıtma tesisinin güney cephesinde yeni bir tahliye hattı çalışmasına başlanarak 10 gün içinde bitirilecek. Halen heyelan mahalline 5 adet 10 tonluk tanker sevk edildi. Bu tankerler uygun görülen yerlere sabitlenerek mahalle çeşmesi gibi hizmet verecek. Vatandaşlarımızın iftar ve sahur yemek ihtiyaçlarının yanı sıra mahallemize ramazan paketleri de dağıtıldı. Afete maruz kalan vatandaşlarımızın taşınma, nakil işlemini gerçekleştirdik. Bu arada bölge izole edilecek. Bölgeyi tetikleyen yer altı ve yüzey suları 1-2 gün içinde kontrollü bir şekilde heyelan bölgesinden uzaklaştırılarak derelere deşarj edilecek. Bunların yanı sıra bölgenin ivedilikle afet risk haritası çıkarılacak. Hiçbir eksiklik göstermeden tüm imkânlarımızla bölgedeyiz. Mağdur olan vatandaşlarımızın üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Devletimiz güçlüdür. Hiçbir endişeye imkân vermeden çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Halkımıza hiçbir sıkıntı hissettirmeyeceğiz”

 

Ordu'da heyelan bölgesinden tahliye işlemleri devam ediyor!


Geri Dön