29 / 03 / 2024

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu.



Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu. Tatil için bölgelerine göre sıcaklık değeri daha düşük olan Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ettiklerini kaydeden ve Rize'nin İkizdere ilçesindeki termal tesiste konaklayan Diyarbakırlı Salih ve Saik Kukip isimli akrabalar Rize'nin sahip olduğu eşsiz doğal güzelliklerden çok etkilendiklerini söylediler. Kukip "Diyarbakır ile İkizdere arası 560 kilometre. Biz bir tanıdık vasıtası ile buraya geldik. Aradaki mesafe 2 bin 500 kilometre olsa da gelinmeye değerdi. 

Kendim Diyarbakır'da yaşayan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Rize'nin halkını kendimize çok yakın hissettim. Duygulanınız, konuşma tarzımız ve misafirperverliğimiz aynı. Buraya planlı gelmedik. Rize'de durduğumuz bir yerde burayı tarif ettiler. Buradan çok etkilendik. Görünen köy Kılavuz istemiyor. Burada mükemmel bir doğa var. Burası saklı bir cennet" şeklinde konuştular. Türkiye Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Kasim Ekşi yaptığı açıklamada, son iki yıldır Güneydoğu Bölgesi'nden özellikle İkizdere'ye gelen yerli turist sayısında patlama yaşandığını söyledi. Ekşi "Karadeniz ile Doğu'yu birbirine bağlayacak olan Ovit Tüneli projesi devam ediyor. Bu yaklaşık 800 milyon TL'lik bir proje. Projenin başlaması bile Güneydoğu Bölgemizden bin çok yerli turistin bölgemize akııı etmesine neden oldu. Diyarbakır'dan. Van'dan, Urfa'dan, Ağrı'dan gelen misafirlerimiz katlanarak artıyor. Bölgemizin sahip olduğu yeşile hayran kalıyorlar. Derelerimizi. ırmakları ve şelaleleri çok beğendiklerini belirtiyorlar" diye konuştu. 



İstanbul Gazetesi 


Geri Dön