23 / 04 / 2024

doğu karadenize turist akını

doğu karadenize turist akını

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri ağırlıyor.

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Doğu Karadeniz'de bu yıl 5 milyon arap turist bekleniyor!

Başkan Hacısalihoğlu, "Doğu Karadeniz'de önümüzdeki 5 yılda, 3 ile 5 milyon arasında Arap turist ağırlamak istiyoruz. THY'nin, Arap firmalarının charter seferleri için uçak taleplerini karşılaması önem arz ediyor" dedi.

Doğu Karadeniz'de turist yoğunluğu yaşandı!

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri ağırlıyor.

Doğu Karadeniz'e sezonun ilk kruvaziyeri Alman turist getirdi!

Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Son yıllarda büyük ilerleme kaydeden ve özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi 'nde arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

Doğu'yu 2 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 'Çözüm Süreci ve Bölgesel Turizmi Raporu' son yıllarda terör olaylarının sona ermesi ve barış süreci ile Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan gelişmeyi gözler önüne serdi.

Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu'da turizmi canlandırdı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı.

Doğu ve Güneydoğu'yu ziyaret eden turist sayısı arttı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı...

2 milyon turist Doğu'yu ziyaret etti!

Çözüm süreci ve sonrasında Doğu ve Güneydoğu illerindeki gelişme, turizm ve yatırımın ilacının barış olduğunu gösterdi. Son birkaç yılda bölgeye huzur ve güvenin gelmesi ile daha önce binlerle ifade edilen yerli-yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aşt

Doğu Karadeniz turizmde altın dönemini yaşıyor!

Muhteşem doğası ile tarih, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Doğu Karadeniz, ağırlanan turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle adeta turizmde altın yılını yaşıyor.

Doğu Akdeniz'in turizm envanteri çıkarılacak!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) ve DATUP Başkanı İsa Akdağ, yazılı açıklamasında, geçen ay bölgedeki turizm paydaşlarıyla bir araya gelerek, oluşturulacak destinasyonun Doğu Akdeniz olarak pazarlanmasına karar verildiğini belirtti...

Doğu Akdeniz'in turizm envanteri çıkarılıyor!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) ve DATUP Başkanı İsa Akdağ, yazılı açıklamasında, geçen ay bölgedeki turizm paydaşlarıyla bir araya gelerek, oluşturulacak destinasyonun Doğu Akdeniz olarak pazarlanmasına karar verildiğini belirtti.

doğu karadenize turist akını Haberi

doğu karadenize turist akını

Doğu Karadeniz, doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle Kurban Bayramı tatilinde de turistlerin uğrak yeri oluyor.İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri ağırlıyor. 

Trabzon'a gelen turistler en çok Çaykara ilçesindeki Uzungöl, Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı ile Akçaabat ilçesindeki Sera Gölü'nü ziyaret ediyor. Bayram tatili dolayısıyla otel rezervasyonları büyük oranda dolu olan kent, ılıman iklimi, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yaylaları ve yöresel yemek kültürüyle de ziyaretçilerine Karadeniz'in eşsiz güzelliğinde tatil fırsatı sunuyor. 

Bölgede ayrıca Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası başta olmak üzere Kaçkarlar'ın eteklerindeki yaylalar ve göletler ile Doğu Karadeniz'in üzerinde yaşanabilir tek adası durumunda bulunan Giresun Adası da yöreye gelen turistlerin...