27 / 04 / 2024

Karadeniz usulü cami inşaatı

Karadeniz usulü cami inşaatı

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Sultan Murat Yaylası'ndaki cami inşaatında, ustalar, inşaata kamyonetle taş götürmek için 50 metre uzunluğunda köprü yaptı. İşçiler, "hem zekamızı hem de cesaretimizi kullandık" diyor.

Trabzon'da cami inşaatı çöktü: 2 işçi yaralandı!

Doğu Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi olacağı söylenen Trabzon Ortahisar’da yer alan cami inşaatının avlu bölümü çöktü. Çökme nedeniyle iki kişi yaralandı…

Bursa Osmaniye Cami'nin temeli atıldı!

Bursa Gemlik'te temeli belediye tarafından atılan ve vatandaşlar tarafından bağış usulü ile inşa edilecek olan Osmaniye Cami temeli atıldı.

Doğu Karadeniz'in en büyük külliyesinin inşaatı hızlandı!

Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinin inşaatı Trabzon'un Ortahisar ilçesinde hızla devam ediyor.

Emlak Konut'tan İstanbul'a 3 cami geliyor!

Emlak Konut GYO Başakşehir Güney Ayazma ve Kayabaşı, Avcılar Kapadık Cami İnşaatları ile Ada içi Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi 11 Haziran'da davet usulü ile yapılacak...

Karadeniz’in en büyük camisi seneye tamamlanacak!

Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesinin gelecek sene Ramazan ayında açılışını yapmayı planladıklarını açıkladı.

Samsun'a Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi inşa ediliyor!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi'nde inşa edilen cami ve külliyede sona gelindi. Proje, Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi olacak.

Gökdeniz Karadeniz, Tataristan'da cami yaptırıyor!

Rusya Birinci Futbol Ligi takımlarından Rubin Kazan'da görev yapan Gökdeniz Karadeniz, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde cami inşa ettiriyor.

Tataristan Kazan'a cami yapılıyor!

Son dönemlerde Rubin Kazan'da forma giyen Gökdeniz Karadeniz, Kazan bölgesine cami yaptırıyor. İnşaat halinde olan caminin fotoğrafını atan Gökdeniz Karadeniz caminin adının 'Karadeniz Camisi' olacağını belirtti.

Bursa İnegöl'de imece usulüyle cami yapıldı!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçilikle geçinen mahalle sakinleri, hayvanını, ürününü satıp katkı sağlayarak ve imece usulüyle çalışarak cami inşa etti.

Muğla Çandır Cami hizmete açıldı!

Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı'nın açıklaması Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, çökme tehlikesi nedeniyle 2 yıl önce yıkılarak yöre halkı tarafından imece usulü ile yeniden yapılan Çandır Camisi, hizmete girdi.

Giresun Sarayburnu Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.

Fatih Cami Karadeniz Medresesi restorasyona giriyor!

Fatih Külliyesi içinde yer alan Karadeniz Medresesi'nin restorasyonunun bu yıl başlaması planlanıyor. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem açıklama yaptı.

Karadeniz usulü ev!

Rize Çayeli'nde yaşayan Dursun Ali Kara (57), annesinden kalan evin yerine yeni bir ev yapmak zorunda kaldı. Anne yadigarını yıkmaya gönlü el vermedi. Tek katlı ahşap evi çay alım yerinin çatısına taşıdı.

Karadeniz usulü cami inşaatı Haberi

Karadeniz usulü cami inşaatı

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki yaylada yaptırılan cami inşaatına taş taşımakta güçlük çeken ustalar, yerden caminin kubbesine doğru yaptıkları köprüyle bu sorunu çözdü.


Yörenin önemli yaylalarından biri olan Sultan Murat Yaylası'nda, yöre sakinlerince 2011 yılında Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi'nin yapımına başlandı.


Kışın karla kapanan 2200 rakımlı yaylada yapılan caminin zor mevsim koşullarına dayanıklı olması için dış cephesinin taşla örülmesine karar verildi. Bunun üzerine caminin dış cephesinde, yöredeki taş madeninden çıkarılan kara taş kullanıldı.


Mevsim koşulları nedeniyle yılda 5 Ay çalışılabilen inşaatta, 5 metre yükseklikten sonra inşaata taş taşımakta zorlanan ustalar, yerden camiye doğru, 50 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde köprü yapmaya karar verdi. Köprü üzerinden kamyonetle taş taşıyan ustalar, hem zaman hem de iş gücünden kazanmış oldu.


Sultan Murat Şehitler Camisi ve Külliyesi...