20 / 04 / 2024

Karasu Limanı yer teslimi yapıldı mı

Karasu Limanı yer teslimi yapıldı mı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı açıklamada, Karasu Limanı'nın yer tesliminin yapıldığını belirterek, limandan 2016'da ilk ihracatın gerçekleştirileceğini söyledi.

Karasu Limanı inşaatında yer teslimi yapıldı!

Yap-İşlet-Devret Modeliyle ihale edilen Karasu Limanı inşaatının yer teslimi yapıldı. İmza törenine katılan Vali Hüseyin Avni Coş, limanın kullanma hakkının artık İçtaş firmasının olduğunu söyledi

Karasu Belediyesi'nden 13.4 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Karasu Belediye Başkanlığı, Sakarya ili, Karasuilçesi, A. Aziziye Mahallesi'nde yer alan 2 arsayı 13 milyon 412 bin 381 TL'ye satıyor...

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Sakarya Karasu için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili Karasu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Türk iş insanları Beyrut Limanı'nı inşa etmek istiyor!

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Akkuş, Beyrut'ta yer alan limanı inşa etmek istediklerini dile getirdi.

Adapazarı-Karasu demiryolu inşaatı işinin ihalesi TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

Zonguldak Limanı projesi için 13 iş yeri yıkılacak!

Zonguldak’ta Liman projesi içinde yer alan yıkılmasına karar verilen 13 iş yeri için çalışmalar sokağa çıkma kısıtlaması gününde de sürüyor.

Sakarya Karasu ve Kocaali için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili Karasu ve Kocaaali ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nın ihalesi 2020'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer alan Yenikapı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin önümüzdeki yıl ihalesini tamamlayıp, kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz" dedi...

Türkiye’nin en büyük otomotiv limanı için Japonya’dan kredi!

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

Yatırımcıların yeni rotası Sakarya! 

Sakarya son yıllarda sahilleriyle, doğal güzellikleriyle, tarımı ve sanayi yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Orta sınıf yazlığını buradan alıyor. Karasu Limanı ili yepyeni bir sektör ile tanıştırdı. Lojistik konusunda Anadolu’nun en merkezi noktalarından biri oldu...

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Bodrum Limanı'nda kiralık mağaza ihalesi 20 Aralık'ta!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'un Çarşı Mahallesi Bodrum Limanı mevkiide yer alan gümrüksüz satış mağazası ihale ile kiraya veriliyor...

Karasu Limanı yer teslimi yapıldı mı Haberi

Karasu Limanı yer teslimi yapıldı mı


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Karasu Limanı'nın yer tesliminin yapıldığını belirterek, limandan 2016'da ilk ihracatın gerçekleştirileceğini söyledi.


SATSO'nun meclis toplantısında konuşan Kösemusul, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın Karasu Limanı ve demiryolu çalışmalarıyla ilgili müjde verdiğini anlattı.


"Karasu Limanı'nın yer teslimi yapıldı, 2016 yılında inşallah limandan ilk ihracatımız gerçekleşecek" diyen Kösemusul, şunları kaydetti:


"Karadeniz’den dünyaya açılan Sakarya hedefimize yaklaşıyoruz. SATSO olarak konunun takibi ve çözümü noktasında aktif gayret gösterdik. Güzel haberi aldığımız için mutluyuz. Sakarya ziyaretinde ilk müjdeyi veren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanımız Sayın Ayşenur İslam ve şehrimizin dinamiklerine iş dünyası adına çok teşekkür ediyorum. Karasu Limanı müjdesinin ardından bir sevincimiz daha oldu. Türkiye’nin 2023 hedefinde Sakarya olarak ihracat sıralamasında...