23 / 04 / 2024

karma ekonomik komisyon toplantısı nedir

karma ekonomik komisyon toplantısı nedir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un eş başkanlığında yapılan toplantıda, iki ülke arasında Karma Ekonomik Komisyon Protokolü imzalandı.

Otomobil devinden işçi çıkarma kararı! Binlerce kişi işinden olacak

Yıl başında Almanya'da 3 bin 200 işçisinin işine son vereceğini ilan eden ABD'li dev otomobil üreticisi Ford, şimdi de İspanya'da işten çıkarma planladığını ilan etti. 2023'e ekonomik sorunlarla giren dev otomobil firmaları bu sene binlerce kişiyi işten çıkarmıştı.

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün önde gelen şirketleri ile mevcut ikili ticaret hacmini artırmanın dışında özellikle altyapı ve müteahhitlik alanında iş birlikleri için Birleşik Arap Emirlikleri'ne çıkarma yapacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı?

Devlet, pandemi sürecinde ekonomik açıdan hem işçi hem de işveren kesimin mağduriyet yaşamaması adına işten çıkarma yasağı kararı vermişti...

İşten çıkarma yasağı uzatıldı!

Koronavirus salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için getirilen 3 aylık işten çıkarma yasağı, Cumhurbaşkanı kararı ile 2 ay daha uzatıldı.

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

Karma Ekonomik Komisyonu'nun ilk toplantısı yapıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un eş başkanlığında yapılan toplantıda, iki ülke arasında Karma Ekonomik Komisyon Protokolü imzalandı.

Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde yeni yatırım atağı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Boronov'un katılımı ile İş Forumu ve Karma Ekonomik Komisyonu toplantılarında karşılıklı yatırım imkanları değerlendirilecek.

Türkiye ile Pakistan arasındaki KEK toplantısında protokol imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanlığında düzenlenen Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Konseyi protokol imza törenine katıldı. Güllüce ile Pakistan Ticaret Bakanı Khurram Dastgir Khan arasında protokol imzalandı.

İdris Güllüce Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bugün Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı Programı'na ardından da Pakistan Ticaret Bakanı-Türkiye-Pakistan KEK Eşbaşkanı Khurram Dastgir Khan onuruna akşam yemeğine katılacak.

İdris Güllüce, Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısına katılacak!

Türkiye - Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ’ nin katılımıyla 15 - 16 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek...

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ortaklıktan çıkarma tebliğini yayınladı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ortaklıktan çıkarma tebliğini yayınladı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ortaklıktan çıkarma hakları tebliğini yayınladı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ortaklıktan çıkarma hakları tebliğini yayınladı.

TÜRKONFED'in Temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayımlandı!

Süleyman Onatça, konfederasyonun temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu'na göre sıkıntıların Türkiye'yi bir süre daha "düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık" patikasında ilerlemeye mecbur edebileceğini belirtti.

karma ekonomik komisyon toplantısı nedir Haberi

karma ekonomik komisyon toplantısı nedir

Türkiye-Zambiya Karma Ekonomik Komisyonu'nun (KEK) ilk toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un eş başkanlığında Lusaka'da yapıldı.

Türkiye ile Zambiya arasındaki KEK toplantısı için Zambiya'nın başkenti Lusaka'ya gelen Selçuk, Zambiya'da faaliyet gösteren Türk iş insanlarını Türkiye'nin Lusaka Büyükelçiliğinde kabul etti. Kabulde, iş insanlarının sorunlarını dinleyen Selçuk, bu hususları KEK mekanizması çerçevesinde ilgililerle görüşeceğini ve çözümün takipçi olacağını bildirdi.

Türk yatırımları Afrika'da 6 milyar doları aştı

Bakan Selçuk, daha sonra Türkiye ile Zambiya arasında 2011'de imzalanan Ticari, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Anlaşması ile oluşturulan KEK toplantısının ilkine katıldı. Zambiya Dışişleri Bakanı Joseph Malanji ile Mulungushi Konferans Merkezi'ndeki toplantının eş başkanlığını yapan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz 2018'deki Zambiya ziyaretinin iki ülke ilişkileri bakımından dönüm noktası olduğunu söyledi. Yaptıkları ilk...