27 / 04 / 2024

karma kullanım projeleri

karma kullanım projeleri

Yeni yapı projelerinde sıklıkla karşılaşılan karma kullanım alanı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Karma kullanım alanı nedir, işte sorunuzun yanıtı ve detayları...

Ayla Heyfegil: Karma kullanımlı projeler ön plana çıkacak!

2003 yılında İstanbul’da ofis açan Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Servotel'in hizmet verdiği projelerin toplam değeri 10 milyar dolara ulaştı...

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karma kullanım alanları yapılaşma koşulları!

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanlarında yapılacak yapı esasları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Piyalepaşa İstanbul'a karma kullanım ödülü!

Piyalepaşa İstanbul, International Property Awards tarafından Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Mimarisi kategorisinde 'Highly Commended Award' ödülüne layık görüldü.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

İmar planlarında tercihli kullanım ile ilgili genelge yürürlükten kaldırıldı!

Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında yer alan "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birçok kullanıma izin verdiğinden, tercihli kullanım ile ilgili genelgeyi yürürlükten kaldırdı...

Kentsel dönüşüm projeleri en çok iş ve inşaat makineleri sektörüne katkı sağlıyor!

Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetleri iş ve inşaat makineleri yedek parça sektörüne katkı sağlıyor. Fevzi Gökalp, sektörün küresel büyüklüğünün 300 milyar doları aştığını belitti.

Ali Rıza Karacan: Suyun tekrar kullanımı atık su arıtma tesisleri ile mümkün!

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karacan, "Suyun tekrar kullanımı atık su arıtma tesisleri ile mümkün. Endüstriyel kuruluşların tümünün bu kurala uyması gerekir" şeklinde konuştu.

Dış ticarette TL kullanımı arttı!

Dış ticarette TL kullanımı, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,07 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ihracatının 3 milyar 233 milyon 86 bin dolarlık kısmı Türk Lirası karşılığında gerçekleşti.

Konut kredisi faizlerindeki hızlı düşüş konut kredisi kullanımını da hızlandırdı!

Taraf Gazetesi yazarlarından Süleymen Yaşar bu haftaki yazısında Amerikan ekonomisindeki balon krizini değerlendirdi. Tüketimi çoğaltmak için hızla düşürülen faizler konut kredilerinin kullanımını da hızla çoğalttı.

Weber Performer Deluxe GBS Gurme Barbekü pratik kullanım sunuyor!

Weber Stephen, barbekü tutkunlarına pratik kullanım sunuyor. Barbeküde lezzetli yemekler yaparken sevdiklerinizle de keyifli zamanlar geçirmenize olanak sunan Weber Stephen, Deluxe GBS Gurme ile kendinizi şımartın.

Üst kullanım hakkı ipotek edilir mi?

Üst kullanım hakkı başkasına ait arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutma yetkisi veren hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, üst kullanım hakkı ipotek edilir mi?

Üst kullanım hakkı tesisi!

Üst hakkı, hak sahibinе başkasının arazisinin üstündе vеya altında yapı yapma vеya mеvcut bir yapıyı muhafaza еtmе yеtkisi vеrеn hak olarak ifade ediliyor. Peki, üst kullanım hakkı tesisi nasıl olur?

karma kullanım projeleri Haberi

karma kullanım projeleri

Karma kullanım alanı nedir?

Karma kullanım alanı, günümüzde hemen hemen bütün yapı projelerinde kullanılıyor. Karma kullanım, ticaret, hizmet ve konut gibi alanları birleştiren kullanım alanı olarak karşımıza çıkıyor.


Karma kullanım alanı tanımlamasına Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmetin birlikte yer aldığı alanlar, karma kullanım alanı olarak ifade ediliyor.


Yönemelikte geçen karma kullanım projeleri ile ilgili hükümler aşağıda yer alıyor.


Karma kullanım projeleri

Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları: Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer aldığı alanlardır. 


Bu alanlarda konut yapılması halinde yoldan cephe alan zemin veya bodrum katların ticaret veya...