16 / 04 / 2024

kars inşaat sezonu

kars inşaat sezonu

Kar yağmasına rağmen henüz dondurucu soğukların başlamaması inşaatlardaki çalışmayı hızlandırdı. İnşaat sektörü uzun sürecek olan kış mevsimi öncesinde son günlerini yaşamaya başladılar.

Kars'ta inşaat sezonu 15 Nisan'da başlıyor!

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, Kars’ta inşaat sezonunun 15 Nisan’da başlayacağını açıkladı. Müdür Aydın; " İlimizde üç tane yapı denetim firması bulunmaktadır." dedi..

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Kars'ta inşaat sezonuna koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hemen hemen her sektör gibi inşaat sezonunu da etkiledi. 

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

Kars Belediye Meclisi'nde inşaat sektörü ve kentleşme görüşüldü!

Kars Belediye Başkanlığı, yapılaşmaların daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için ‘Kentleşme Ve İmar Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda inşaat sektörü, kentleşme ve imar görüşüldü.

Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatı tam gaz devam ediyor!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Kars OSB'den 130 bin liralık inşaat malzemesi çaldılar!

Kars Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iş yerinin deposundan 130 bin liralık inşaat malzemesi çaldıkları iddia edilen 3 zanlı yakalandı...

Malazgirt’te inşaat sezonu açıldı!

Muş'un Malazgirt ilçesinde istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörü için hareketlenme başladı.

Van’da inşat sezonu başladı!

Bahar havasının gelmesiyle Van’da inşat sezonu başladı. Bölgede, yarım kalan inşaat projeleri kaldığı yerden devam edecek.

Van'da inşaat sezonu başladı!

Van'da inşaat sezonu başladı. Van'da erken başlayan inşaat sezonu kasım aylarına kadar devam edecek.

Kars Kağızman'da inşaat sezonu açıldı!

Kars'ın Kağızman ilçesinde uzun süren kış aylarından sonra havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı.

Bingöl'de inşaat sezonu başladı!

Bingöl'de her yıl Mayıs 'ta başlayan inşaat işleri bu yıl 9 Mart itibariyle başladığı görüldü. Sektörün değişik kademelerinde çalışan duvarcı, kalıpçı, fayansçı, boyacı, sıvacı, demirci gibi inşaat işçileri güneşli günlerin gelmesiyle kolları sıvayarak işe başladı.

Erzurum'da inşaat sezonu başladı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, Erzurum'da havaların ısınmasıyla beraber inşaat işlerinin başladığını belirtirken, günümüz teknolojisiyle kış mevsiminin ortasında bile inşaat yapılabildiğini söyledi.

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu inşaatında sona yaklaşıldı!

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının Gürcistan kısmındaki inşaatının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Açıklamada, geçtiğimiz günlerde hattın Gürcistan'dan Türkiye sınırına kadar olan bölümünde dizel lokomotiflerle deneme sürüşleri yapıldığı belirtildi.

kars inşaat sezonu Haberi

kars inşaat sezonu

Kar yağmasına rağmen henüz dondurucu soğukların başlamaması inşaatlardaki çalışmayı hızlandırdı. İnşaat sektörü uzun sürecek olan kış mevsimi öncesinde son günlerini yaşamaya başladılar. Bina sahipleri veya müteahhitler kış bastırmadan önce yapılması gereken işleri hızlandırdılar ve karsız geçen günleri değerlendiriyorlar. Bunda da dikkat ettikleri en önemli yerler bodrum katları ve haber ara Ara çatılar. Kış boyunca öylece bekleyecek olan inşaat halindeki binaların kar ve soğuktan zarar görmemesi için çatı katlarına ve bodrumlara ağırlık verdiler. Binaların kaba inşaatını bitirenler çatıları da vurarak sezonu tamamlamayı hedeflerken bitiremeyenler ise bodrum katlarının üzerini kapatmaya çalışıyorlar.


Kars Önder