05 / 05 / 2024

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Kars TOKİ 2022 kura çekimi sonuçları açıklandı mı? 8 Kasım 2022 TOKİ Kars kura sonucu!

Kars TOKİ 2022 kura çekimi sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. TOKİ Kars projesine başvuran vatandaşlar kura sonuçlarını merak ediyor. İşte 8 Kasım 2022 TOKİ Kars kura sonucu!

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

TOKİ'den Kars Merkez'e 309 konutluk yeni proje müjdesi! Tarih açıklandı!

İnşa ettiği yeni konut projeleriyle dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kars Merkez projesi için ihale tarihini açıkladı.

TOKİ Kars projesi için son dakika müjdesi! O ilçede tam 327 ucuz konut inşa edilecek!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmayan devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Kars projesinin de ihale tarihini açıkladı. İşte TOKİ Kars projesi detayları...

TOKİ Kars Merkez'de 202 adet konutu satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kars Merkez Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesi'ndeki 202 konutu satışa çıkarıyor. Proje için başvuru dönemi 6 Eylül'de başlayacak.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Kars’a 10 milyon TL'lik millet bahçesi yapılacak!

Koronavirüs salgını döneminde ekonomik sorunlar yaşanırken dört bir yana art arda millet bahçeleri yapılmaya devam ediyor. Şimdi de işsizlik için yatırım bekleyen Kars’a, 10 milyon TL harcanarak ‘Millet Bahçesi’ yapılacak...

İstanbul Büyükçekmece'deki bina görenleri şaşırtıyor!

İstanbul Büyükçekmece'deki tarihi Yusuf Paşa Hamamı’nın üzerine inşa edilen iş merkezi, görenleri şaşırtıyor.  1800’lü yıllarda hamam olarak kullanılan tarihi yapının üzerinde 5 katlı iş merkezi bulunuyor...

TOKİ Kars Merkez'de 17 konut satışa çıktı! 106 bin TL'ye!

Kars Mekez'de 698 adet konutluk projede yer alan 17 adet konut TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.Fiyatlar 106 bin TL'den başlıyor...

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Türkiye Finans Kars şubesini açtı!

Türkiye Finans Katılım Bankası, Kars'daki ilk şubesini açtı, şube Türkiye Finans Doğu Anadolu Perakende Bölge Satış Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

TOKİ Amasya Hamamözü 106 konut ihalesi 1 Ağustos'ta!

Amasya Hamamözü ilçesi, Hamamözü mahallesi 106 adet konut ve 1 adet büfe inşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 1 Ağustos 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon Haberi

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon

Mazlumağa Hamamı'nın turizme kazandırılması projesi kapsamında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finans sağlanmasıyla proje tüm hızıyla devam ediyor.“Tarihi Dokunun Korunması Projesi” kapsamında Kars Valiliği, Kültür Turizm ve Altyapı Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı (KARTAB) koordinesinde yürütülen restorasyon çalışması kapsamında hamamın 2’nci etap restorasyonunun ardından 3’ncü etap çalışması yeniden başlatıldı.

Gazete Kars'ta yer alan habere göre, eski haline dönüştürülerek turizme kazandırılacak olan tarihi Mazlumağa hamamında 3’ncü etap projesi Kars İl Özel İdaresi tarafından 2 milyon 301 bin 563 lira 62 kuruş bedelle ihale edildi. Dikdörtgen planlı ve düzgün kesme bazalt taşından yapılan Mazlumağa Hamamının iç mekanlarındaki sağır kemerler ve niş süslemeleri ile nakış edilmiş binayı kendi tarihi dokusuna uygun hale getirilecek. 

2017 yılı sonlarına doğru da 1'nci etap Restorasyon çalışmalarını tamamlanmıştı. 2018...