19 / 04 / 2024

Kars turizm

Kars turizm

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Kars'ın tarihi yapılarına aydınlatma sistemi yapılacak!

Kars'ta, Rus'ların hüküm sürdüğü özellikle turizm açısından dikkat çeken 40 yıllık süre içinde Hollandalı mimarlara yaptırılan bazı binalar ile tarihi yapılar, ışıklandırma sistemiyle kavuştuğu görüntüyle ilgi çekiyor.

Kars'ı nüfusundan daha fazla turist ziyaret etti!

Kent merkezi 78 bin nüfusa sahip olan Ani Ören Yeri, asırlık camileri ve kalesiyle ünlü Kars'ı geçen yıl 91 bin 920 yerli ve yabancı turist ziyaret etti...

Kars'a nüfusundan daha fazla turist geldi!

Kent merkezi 78 bin nüfusa sahip olan, Ani Ören Yeri, asırlık camileri ve kalesiyle ünlü Kars'ı geçen yıl 91 bin 920 yerli ve yabancı turist ziyaret etti...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

"Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtıldı!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtım toplantısı Kars'ta yapıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğündeki toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, bazı protokol üyeleri ile yetkililer katıld

Kars Sarıkamış kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kars’ın Sarıkamış'ta TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından dar gelirli aileler için konut yapım çalışmaları start aldı. Başkan Toksoy,” Şehitler diyarı ve turizm kenti olan ilçemiz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern bir yapıya kavuşacak” dedi.

Kars Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin yolları yeniden yapılıyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan ve Kars İli, Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor. Bu kapsamda kayak merkezine giden yollar yenilenmeye başlandı.

Kars Harakani Turizm İnşaat'a operasyon!

FETÖ ile bağlantısı olan Harakani Özel Eğitim Yayın Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne operasyon düzenledi.

Kars'taki tarihi binalar restore edilecek!

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Kars'ta, taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yönelik hibe desteği verileceğini söyledi. Kentteki yüzyıllık binaların restore edilerek turizme kazandırılması hedefleniyor.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı projesi ertelendi!

Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede yapılacağı "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı'nda yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

Başaran Ulusoy: Turizm geleceği parlak 10 şehirde, yatırım fırsatını kaçırmayın!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Kastamonu, Van, Kars, Trabzon, Mersin, Kütahya, Afyon, Hatay, Adana, Erzincan gibi illerimizin turizm geleceği çok parlaktır. Yatırımcılar, bu şehirlerdeki turizm yatırımı fırsatını kaçırmasın” dedi.

Kars'ın tarihi yapılarına aydınlatma sistemi yapılacak!

Kars'ta, Rus'ların hüküm sürdüğü özellikle turizm açısından dikkat çeken 40 yıllık süre içinde Hollandalı mimarlara yaptırılan bazı binalar ile tarihi yapılar, ışıklandırma sistemiyle kavuştuğu görüntüyle ilgi çekiyor.

Kars'ta Harp Tarihi Müzesi restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Bölgenin ilk Harp Müzesi olarak hizmet verecek Büyük Tabya'da çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay: " Kars'taki tarihi ve kültürü bu müzeyle ortaya koymuş olacağız" dedi.

Sarıkamış'ta turizm faaliyetlerinin dört mevsim yapılması hedefleniyor!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay turizmin 12 aya yayılması için Kars bölgesindeki bütün turizm destinasyonlarının işlenmesi gerektiğini söyledi. Sarıkamış ilçesinde turizm faaliyetlerinin dört mevsim yapılması hedefleniyor...

Kars Ani Harabeleri UNESCO listesine girmeye aday oldu!

Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan Ani Harabeleri, UNESCO dünya kültür mirası listesine girmeye aday gösteriliyor. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Ani Ören Yerinde bir çok medeniyetin yaşadığını söyledi

Kars turizm Haberi

Kars turizm

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars'ta, restorasyonu devam eden tarihi mekanlar da kazandırılarak, turizm faaliyetinin 12 aya yayılması hedefleniyor.


Kars'taki, Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün de aralarında bulunduğu tarihi eserlere yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.


Almanya, Hollanda, İtalya, Polonya ve Rusya'dan gelen turistler, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kış turizminin yanı sıra Kars merkez ve ilçelerindeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret ediyor.


Kış turizmi açısından önemli yere sahip olan kentte, restorasyon çalışmalarının ardından tarihi mekanlar da turizme kazandırılarak, bu faaliyetin 12 yıl yapılması amaçlanıyor.


Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars bölgesinde iki yıl içerisinde turizmde önemli gelişmelerin yaşanacağını belirterek, kentin doğal, kültürel ve...